duminică, 1 mai 2022

APEL CĂTRE PURTĂTORII DE IZMENE PE DOS!

(NEW!)
Eram într-o zi, cu fiică-mea, în mașină și am frânat brusc.
-De ce-ai frânat, aveai prioritate? s-a mirat ea.
-Aveam, dar intram în el, cu tot cu prioritatea mea! Pe el nu l-a interesat! Chiar dacă ai dreptate, nu înseamnă că nu poți muri cu dreptatea - n mână!
Cam asta e cu dreptatea: poți avea de o mie de ori, dreptate, mai trebuie să știi că dreptatea ta nu e și dreptatea altuia! Ori un șofer nu e bun doar pentru că știe să învârtă volanul și cunoaște regulile de circulație, e bun dacă știe să evite un accident, adică să evite prostiile altora.
Din păcate, România e condusă pe drumuri de gloduri...glorie de niște șofreci...șoferi care au volanul la spate, acolo unde îi doare de români!
Ca și în cazul pandelemiei, iar suntem divizați în pro, contra și plimbăreți dintr-o tabără în alta, fiecare cu dreptatea lui, din cauza războiului! Ca și atunci, e o risipă enormă de strâmbăciuni, ură și gargară, plus un contingent de explozii de patriohipism, care nimeresc că nuca-n blindaj! Scuzați-mă dacă nu mai pot să râd, sfincterul și morcovul personali nu se păsuiesc, mă sperie nu atacul nuclear, ci ăla neuronic: cam prea multă pasiune, fără rațiune!
Mai pe direct: unde am ajuns, dacă ăla care umblă cu porumbelul păcii, e hulit de cel care umblă după coasa Morții? Mmm? De ce ești putinist, bolșevic, comunist,...dacă nu vrei război, respectiv, la țintirim? Mă apucă așa, o furie necontrolată, văzând cât de stupizi suntem și ne mai și lăudăm cu asta! Indiferent al cui e adevărul, nu mai gândim normal: n-am auzit de război fără victime! Ori totul e perfect până dai ochii cu dracu'! Cei care vorbesc de obligații, responsabilități, etc-etc, nu știu dacă creierul lor mic și obscur includ în categoria victimelor și pe cei dragi lor, poate chiar pe copiii lor! Eu n-aș vrea să-mi văd copiii morți, prefer să-i văd bolnavi, săraci, stresați, nu morți! Vreau să mă duc eu, înaintea lor, dacă se poate, la vremea respectivă! Și nu vreau să văd pe cineva mort! Dacă asta înseamnă că-s putinist, atunci declar că-l iubesc pe Putin, Stalin, Tutankhamon, Scaraoțchi, și tot neamul lor cel neadormit!
De aia îi întreb pe toți vajnicii luptători de pe rețelele de socializare, dacă nu confundă războiul, cu jocurile virale! Dacă nu cumva pun prea multă patimă în ciorba lor plină de subiectivism, crezând că-s luptători pentru umanitate! Nu, nu sunt - de aia face pe ea omenirea, din cauza acestei patimi!
Scuzați ieșitul din bocanci, dar m-am săturat de cei cărora li s-a stricat televizorul și - i...freacă-o grijă de părerile altora! Nu-ți place de mine, dă-mi block! Întoarce - ți dosul și privește - mă cu alt ochi! Dar lasă-mi dreptul de a gândi prost!

Niciun comentariu: