joi, 14 februarie 2019

DRAGOSTE, CU NĂBĂDĂI!

-   Ce zi e azi, dragul meu?
-    Joi!
-    E Ziua Îndrăgostiților!
-    Bravo lor! așa le trebuie!
„Hmm! Sună bine, e rost de sărbătoare! O fac pe prostu’ și-i fac o surpriză! Nu i-am mai făcut demult o surpriză! Ieșim în oraș, la o cină romantică! Din alea, cu lumânări și tot tacâmul! Lumină difuză, meniu select, băuturi fine! Ambient, să cadă pe spate! După aia, trei ani nu mai poate spune ceva, ajunge cheltuiala de anul ăsta! Nu se mai poate plânge lu’ mă-sa și sor-sa, că nu sunt atent! Că după aia vine 1 Martie, altă cheltuială! Bineînțeles! cu simplul buchețel de ghiocei, care-o încântă de parcă i-am luat o florărie! Și, tot ca de obicei! cu obișnuitul “Nu trebuia!”! Apoi, stopul cardiac - 8 Martie, unde nu mai merge cu ghiocei, sau mărțișor de 1 leu! Acolo trebuie cadou serios, minimun 20 de lei! Mai mult decât o rolă de Nylon, pentru undițe! Grea zi! nu știi ce să-i iei, să-i și placă!
Deci, cină romantică! Dar unde, că toate localurile sunt deja ocupate? Am o scuză, nu mai sunt locuri! Și-așa nu-i place la înghesuială! Preferă locurile retrase, fără lume multă! Cum ar fi, de exemplu, acasă! Chiar, o cină romantică, acasă! Lumânări, au rămas de la botezul nepoatei! Iau un pui la rotisor, de la supermarket, zic că l-am făcut eu! Două prăjituri, n-a închis încă, la cofetărie! A rămas și-o sticlă de șampanie, de anul trecut, când am primit-o cadou, de ziua mea! Hmm! Aș putea s-o surprind cu o mâncare specială! Dar știe că sunt tufă, la capitolul “gătit”! Acum, cu netul, pot face orice! Rețete, buluc! Dar e prea mult chin, n-am răbdare să stau să pîndesc ceva astronomic! Gastronomic!
Aș putea comanda pizza! Îi place mult, când o face ea! Și face des, așa că n-ar fi rău! O pizza și un mic cadou! Dar ce cadou? Inele, are! Brățări, coliere, pandante, tot! Nici nu le poartă, o incomodează! De aia nu i-am mai luat de vreo 8 ani, că are! Altceva, nu mă duce capul, și-așa mă doare de dimineață! Ah! da deja i-am luat și ei, ceva - pastile! Bine că n-am uitat! iar zicea că sunt un nesimțit!
N-o să-i placă cina! Așa că renunț la idee! Trebuie să mă gândesc la ceva simplu, să-mi placă și mie, iar ea, să nu zică c-am uitat! Un buchet de flori, nu i-am luat de anul trecut, de la 8 Martie! Dar o să zică că se ofilesc repede și că am dat banii de pomană! Mai de acord ar fi cu puiul la rotisor, nu mai gătește ea, în seara asta! Mâncăm și apoi ne uităm la televizor! Și gata! cu ziua îndrăgostiților! Prea mare, bătaia asta de cap!

- Dragule! Mulțumesc! Ce cadou frumos, mi-ai făcut! Ți-ai spălat, și tu, farfuria, o dată, de Ziua Îndrăgostiților!

Niciun comentariu: