joi, 1 noiembrie 2018

GÂNDURI PUR TÂMPITE! CUI PRODEST?


Prin DICTATÓR, se înțelege fie conducător de stat care dispune de puteri politice nelimitate, fie persoană autoritară, care își impune punctul de vedere, voința; tiran, despot. Hitler a fost dictator! Stalin a fost dictator! Ceaușescu a fost alt dictator! E plină lumea de dictatori!
Eu nu cred că un dictator poate exista fără o gașcă de nemernici în jurul său! Nu că am descoperit, în mod bombastic, prin asta, o altă teorie a relativității, ci pentru că pare absolut imposibil ca un singur om să belească pe toată lumea și să se simtă bine, fără ca cineva să nu-i dea cu cărămida-n cap! Dacă, onor, “corul” iubitorilor de dictator stă strâns unit, ca inelul de cununie, în jurul traficantului de dictat, atunci treburile se regulează de la sine, care e tâmpitosaurul să se ridice contra curentului?!?
Deci, rolul Dictatorului este doar să-și formeze clientela, care, de fapt, e deja formată, și să se sprijine pe ea, chit că are numai idei năstrușnice, benefice, însă, pentru purtătorii de chiloți murdari!
Tot ca un obicei, mai ales al pământului, rămas moștenire de la străbunii romani, care-și kilăreau împărații, pe unde puteau (să mai zică cineva că nu ne-au rămas tradiții, de la străbuni!), istoria României e plină de exemple de trădători și de trădați, de fântâni cu oase domnești, câmpuri cu decapitați, sugrumați și împușcați. Nu suntem singurii sub Soare, Lună și felinarul lui Aladin, care își are dic-ta-torii proprii, confundați, după numărul de țepe trase, cu mare personalități istorice și viceversa. Dar nu ne privește ce-au făcut unii, cu Napoleon, odată ce la ei democrația e nițeluș mai haca-na! decât la noi! Acum înțeleg de ce nu-mi plăceau dictările, la școală - erau o formă de dictat!
Pe noi ne interează dictatorii noștri! Dintre care unii sunt în viață! Dar nici ei nu sunt interesanți, cât trupa de linge -dictatori, care supraviețuiesc precum bacteriile, virușii și îngrășământul natural fosilizat. Fără de care dictatul s-ar blegi precum castravetele trecut! Și care au grijă să renască-n iarbă!
Pentru că e tipic cazul lui nea Ceașcă, noi, papuașii care eram în viață în 89, am putut simți în rinichi cum gașca lui Pițigoi l-au lăsat de izbeliște, după ce l-au pupat în toate părțile, de l-au înroșit! Vrea să guițe cineva, că senilul ne-a tras chiloții, fără o turmă întreagă de bipede, patrupede și miria-plozi, călare, în spatele lui? Nu-mi amintesc să fi șomat călăul, în perioada celor enșpe ani, care au trecut de-atunci! Să văd și pe alții, plătind pentru frig și foame, rații și dube pline!
Adevărul e că, la români, ca să fii un bun dictator, trebuie să fii pregătit s-o iei și-n dosul porții, nu se știe când se hotărăsc să te debarce! Nici asta nu ține de tipicul nostru, dar se practică din plin! S-a văzut și se va mai vedea!
Am pornit pe poteci de capre râioase, devenite simboluri ale caprismului românesc, alături de protejata noastră,oia neagră, pardon! capra din Carpați, din cauza sistemului care stă la baza minunatei dictaturi. Se pare că sistemul funcționează foarte bine dacă Dictatorul are o trupă mică de canalii, pe care să se bazeze! Care trupă mică își aduce grupa mare, pe care să se sprijine! După care, toți ăștia, formează clasa pregătitoare, alcătuită din potențiale canalii! Sistemul piramidal de mai sus fată celule de putori și ticăloși, astfel putreziciunea dictatorială se propagă până și-n sângele matern, născându-se viitoarele dinastii de cănăliuțe. Când haosul și murdăria atinge tot ce mișcă-n țara asta,  râul, ramul..., precum și-n țările adiacente, putem spune c-am ...încurcat-o! Savanții de pe Saturn nu au găsit o explicație de ce dinosaurii de la noi, n-au dispărut! Păi, dacă s-au înmulțit! Sper că teoria chibritului, de mai sus, să-i liniștească – ce poate fi mai frumos decât evoluția unui sistem dictatorial mort și generalizarea mârlăniei pe față, prin urmași? Un astfel de sistem va dăinui cel puțin o mie de ani, pentru că toți suntem parte la sistem și ne bălăcărim în el! Culmea! îl criticăm, dar roadem gingii, în el, și ne place!
Ciudat – vreau un dictator! Dar vreau unul adevărat, care să nu fie atât de constipat și plin de sine, ca cei de până acum! Vreau unul care să bage frica-n mârlănime, nu de alta, dar nepoții mei vor deveni, și ei, niște putori și niște putreziciuni, pentru că vor trebui să se adapteze la sistem! De ce să semene cu mine, demn membru al sistemului? Ce stat paralel? Avem destui paraleli, care sunt mai mult perpendiculari pe problemele noastre, dar sunt perfect contopiți cu problemele lor personale! Mamăăă! vreau un dictator!
V- ați prins unde bat? N-am, fraților și surorilor, nimic cu dictatorii, am cu trupa de canalii! Care oricând va renunța la orice dictator, ca să pună altul, în loc! Bieții dictatori, nici nu știu ce-i așteaptă! Că ar renunța să se mai dea meșcheri! Că meșcheria ține doar cât vor canaliile! Apropos! noi unde suntem?!?



Niciun comentariu: