joi, 22 noiembrie 2018

ȘI NOI? NOI CE-AM FĂCUT?


     Tocmai ce-am aflat că Ștefan Babanu a fost cam măgar cu vecinii lui munteni, și a intrat cu moldovenii lui, peste ăia, când făceau baie și erau dezbrăcați! Nu știu care mare istoric s-a...istorisit pe el, dar, de la o vreme, istoria României nu devine mai controversată, nici versată, nici amputată, ci doar demolată bucată, cu bucată, de zici că-i tort de frișcă la aniversarea grupei mici!

Citind materialul on-line și on-lime, am aflat că, de fapt, nici muntenii nu prea stăteau cuminți, îi mânca dorsala, cum era pe-atunci - te faci frate cu Vlad Dracul, tatăl lui Dracula, ca să treci puntea, vine Iancu de Hunedoara și-ți suflă-n borș! Cum pe nea Ștefan, nici Miron Costin nu s-a sfiit să-l facă cu ou și cu oțet, fiind nițeluș Boier,(cu B, de data asta!) se poate spune că nu mă interesează cum a săltat Babanu, Cetatea Chiliei, că doar nu era chilia mea, mai ales pe acele vremuri! Că doar n-a luat-o de la munteni, s-o joace la cărți! Cum nu mă interesează nici că-i plăceau muierile, din câte știu, în bătălii, se dădea jos de pe cal, nu din altă parte!
Apoi am aflat de la Președintele Academiei Române, ca Fănică i-a luat-o înainte lui Mihai al lui Viteazu, alt țângău care a unit țarinile românești, fiind ăla care a unit și el ceva! Hotărâți-vă - ori E buni, ori E ne-buni? Sau ar trebui vreo bulinuță roșie, neagră sau liliachie, care să indice gradul de subiectivism al fiecarui historian, nu de alta, dar zăpăcim copiii? Cui facem jocul, dragilor, ălora care le-am dat la gioale?
Dacă ne-ar doare ceva, înafară de cap și pungă, ne-am da seama că ne cam târnosim oamenii de seamă ai neamului, prost - slăvind “ celebrități “ făcute prin cârciumi sau la beție! Puținul obraz, pe care-l păstrăm cu greu sub avalanșa a tot soiul de idioțenii, făcute să ne simțim imbecili și mărginiți, ca popor, e lovit chiar din interior, de așa- zișii “istorici”!  Nu contează titlurile și onorurile, atât timp cât te numeri printre demolatorii istoriei țării tale! Am auzit multe “erate” la istoria din anii socialismului științifico - fantastic, la întemeierea statului neparalel român, etc, cred că trebuie să știm adevărul, dar cine îmi garantează că ăla e adevărul și nu o vomă denigratoare? Și cum se face că numitele corecturi” sunt, marea majoritate, nașpa?
Și așa, cu mintea mea creață și dată cu gel de păr, mi-am proptit  căp’șorul, în laba stângă, și m-am apucat să gândesc cu dreapta :
-ce-am făcut înainte de 89? Noi, românii, ce-am știut dintotdeuna - am supraviețuit! Războaielor, tocmelilor, trădărilor, colhozurilor, năvălirilor, tratatelor cretine, care ne-au frecat dintro graniță, în alta, sacrificiului a milioane de români, pe altarul mamei altora! UE, astăzi, uită cine freca ridichea la turci, poloni, cazaci, maimuțe cu păr pe piept și alte triburi gonatice și asupritoare, în timp ce ei jucau țintar și popa-prostu! Așa că ce și-au zis - le punem jigodiile din neam, să arunce cu lături, în ce-a fost mai reprezentativ pentru România tuturor timpurilor, ca să ieșim noi, ca barosani, pe cai mari!  Și, ca totul să fie OK, la terfelirea istoriei românești, s-au angrenat și alții, de prin toate colțurile lumii, funcție de interese! Apropos! cum s-au mai recuperat datoriile de pe vremea lui Ceașcă? N-am auzit de ele, cum n-am auzit nici de tezaurul de la ruși! Și nici n-o să auzim, totul e să plătim, tot noi, pentru așa ceva, ceva mălai, ca să ni le păstreze pe undeva! Sau au crăpat ăia care le-au șutit, de li s-a pierdut urma?
- ce-am făcut în ’89? Majoritatea, nimic, am urlat la televizor și ne-am îmbătat de bucurie că o s-o luăm în scăfârlie! Câți dintre luptătorii” de azi, nu și-or spune - Ce proști au fost ăia, care au murit la Revoluție! Cum spunem, în barbă, să nu fim auziți, azi, despre cei căzuți pe fronturile cu rușii și cu nemții, papuașii și irakienii! Să se ducă, să se bată, ăia care-s plătiți, nu țăranii care luptau la Oituz, să nu le moară copii și nevestele! Ciudat – oare de aceea luptau românii, pentru pungile cu bani, sau ca să nu le fie luate familiile și vândute, ca robi? Cine-i plătea pe daci? Cine i-a plătit pe morții de la Războieni? CIA? MOSSAD?  KGB? Aha! Soroș! Statul paralel! Sau, pur și simplu, erau proști?
- ce-am făcut, de atunci, încoace?  Exact - NIMIC! Am lăsat toate jigodiile să se urce până unde nu-i mai putem atinge și de unde rânjesc la noi! Ceee? Ei sunt vinovațiii? Păi! mâncăm mai bine decît țăranii de la Bobâlna, trăim în căldurică, nu prin codrii lui Avram Iancu! Apropos! și pe ăsta l-am văzut beat și rupt în gură, ca pantoful descleiat! Hotărâți-vă - a făcut ceva bun pentru neamul românesc, sau e doar un stâlp de cîrciumă ordinar?Avea și el drăgan la muieri, ca Fănel cel Mare și Sfânt? Doamne-Dumnezeule! în ce hal am ajuns – neamul ăsta n-a avut decât gunoaie, să-l aducă-n secolul XXI?
Mi-e rușine! Mi-e foarte rușine! Așa cum trebuie să-i fie fiecărui român care nu mai crede-n ROMÂNIA LUI! Care studiază istoria imperiului aztec, și spune cu piramidele au fost făcute pentru ca să privească toată omenirea, pe români, de sus! Și, la urma-urmei, cine sunt românii ăștia, că n-am auzit decât că au măncat lebedele, la nemți?
Cel mai comod lucru, e să stai cuminte, în fotoliul tău și să înjuri! Pe oricine! Te pricepi la toate, mai ales la politică și fotbal! Și-o turmă de furnici cu cocoașă te face să taci, ai curaj doar cu cei slabi și cu cei care n-au discernământ! Nu! nu cu ghioaga trebuie să stai lângă tine, ci cu înțelepciune! Fără pic de alcool sau mici, fără găleți de plastic! Și să nu-ți mai batjocorești neamul, datorită celor care s-au jertfit, ai tu, crăpelniță! Și locul tău sub stele! Și dorul de țară! Și amintirile! Și “Amintiri din copilărie”, scrise de un alt bețiv! Păcat că suntem bogați în atâta sărăcie! Și săraci, întro mare bogăție!

Niciun comentariu: