luni, 19 noiembrie 2018

APOCALIPSA ȘI APUCĂ-LIPSURILE!

"Nu trebuie să vizităm un spital de nebuni pentru a vedea minţi bolnave; planeta noastră este un spital de nebuni al universului." (Goethe)
------------------------------------

După trei luni de soare ucigător, fără strop de ploaie sau pic de nor, pământul a început să crape ca un pepene copt, scăpat din mână. Tâmpiți de căldură, oamenii din toate emisferele dădeau în bâl - bâl, chiar și cei de prin zonele înghețate simțeau că le intră soarele-n țeastă!
Atunci, baba Cleanța din Guițeni avu o vizuină, pardon! o viziune - întrun moment de sferto-trezie, începu să se tăvălească pe jos, guițând porcește, și susținând fervent că a văzut-o pe Fecioară! Care i-a spus că vine Apocalipsa, nu e departe, face auto-stopul dinpre Polul Nord!
Fără să mai analizeze gradul de alcoolemie a prevestitoarei Cleanța, omuleții abia așteptau un semn să creadă în ceva, mai ales după ceva mii de ani de educație apocaliptică - începură să creadă că gata! VINE!
Ca un făcut, mințile majorității au luat-o razna, zilnic mai convinși că sfârșitul lumii e aproape, după cum marile cobe ale umanității preconizau deșertificarea, aidoma cu Sodoma și Gomora. Și așa a început TOTUL: nimeni nu mai vroia să muncească, doar nu mai avea sens să miște ceva, dacă tot se termina prin distrugere! 
Pelerinajul la tot soiul de sfinte moaște a devenit nu principala îndeletnicire, ci o adevărată obsesie, toată lumea credea că a început să creadă! La toată povestea au contribuit și tot soiul de minuni, dintre care vreo 3000 de icoane de-ale Preasfintei, care vărsau lacrimi de sânge, numai bun de colectat, deoarece nimeni nu vroia să mai doneze așa ceva! Au apărut atîtea moaște, încât fiecare sfânt avea cîte trei trupuri, 5 schelete și câte o claie de păr, cât să provină de la o turmă de mioare, cu tot cu cioban! Milioane de handicapați au devenit peste noapte, foarte virili și gigolo, doar prin simpla pupăciune a unei unghii sfinte!
Bisericile erau pline până la refuz, stătea lumea la coadă, să intre, iar intrarea era pe baza de listă de așteptare! Ca să facă fața cererii, fiecare biserică a fost dublată, astfel că numărul preoților, precum și personalul bisericesc aferent, s-au mărit sustanțial. Nicio armată din lume, chiar formată din mai mult state, nu atingea numărul celor chemați să alunge diavolimea și să apere biserica!
Nici nu se putea altfel: bolile au cuprins majoritatea oamenilor, iar bolnavii se târau pe toate drumurile! Spitalele nu mai acoperea necesarul, așa că s-au înmulțit, satanicește, enorm de multe spitale particulare, unde nu oricine putea fi primit - ori aveai bani, ori aveai pe cineva, care să te susțină sau să te recomande! Se murea pe capete în spitalele de stat, de unde fugeau lucrătorii, extenuați  de munca inumană. Tot soiul de boli ciudate, netratabile, luaseră locul banalelor epidemii, dintre care Ebola părea joacă de copii!
 Hrana devenise tot mai rară și mai puțină, apa, tot mai murdară și mai infectată!
Biserica înflorea - miliardele de credincioși cumpărau orice, numai sfințit să fie și să lupte cu Antichristul! Se vindea zilnic milioane de sticle cu agheazmă, de secaseră apele! Alt semn al Apocalipsei! Nici celelalte religii nu stăteau mai bine decât creștinii, abia acum se vedea că soarta rea era a tuturor, nu numai a unora! Peste tot haosul și deznădejdea luaseră în primire ceea ce, până mai ieri, erau doar coincidențe!
Bogații râdeau de cei mărunți, numărându-și averile nemăsurate, pentru ei nu exista Apocalipsă, ci doar putere și veșnicie! Cele mai SF scenarii fuseseră luate de ei, în calcul, așa că se simțeau, ei și familiile lor, la adăpost de orice cataclism. Oricum, se putea trăi oriunde, cu bani mulți!
Dumnezeu se cruci – de unde mai scorniseră ăștia, bazaconia asta, cu Apocalipsa? Ce? El altă treabă n-are? Și de ce să-și consume El energia, proștii se omorau între ei și fără ghiontul Său? Nici nu s-au prins că au ajuns în fundul văgăunii, făcând jocul mârșavilor! Niciun diavol nu era prin preajmă, toți erau în concediu fără plată, deoarece Apocalipsa crease mulțimi de diavoli mărunți și falși! Rămăseseră numai Apucă-lipsurile obișnuite, dintre care frecventa lipsă a înțelepciunii divine! Sau a divinei înțelepciuni? Sau o credinței? Cine știe?!?

2 comentarii:

Carmen Dima spunea...

Asta e mai mult decat aricesc...e dracesc!!!!!

ARICIUL spunea...

Nu știu dacă nu e și pe-aproape!Nimic nu e nou sub soare, chiar și sufletul ne doare!