duminică, 13 martie 2022

ARCA LUI ZOE

Dacă ar veni potopul
Și lumea s-ar scufunda,
S-ar găsi și-un prost ca oaia,
Să aibă ce comenta!
Și din toată măgăoaia,
Plină de animăluțe,
Ar scăpa barem coteiul
Doar cu colți, numai lăbuțe!
_____
Zoe avea o inimă așa largă, de încăpea în ea o cireadă de vaci, cu tot cu văcar. După experimentele cu așa porecliții "oameni", jură să nu mai lase pe nimeni înăuntru, care să nu mai plece pe nevăzute și să lase ușa deschisă în frigul toamnei vieții ei. Ăsta n-o împiedică să hrănească zilnic porumbeii care-i murdăreau pervarzurile și să ia acasă mâța udă și băloasă, găsită în parc! Din acest motiv, avea în casă 11 mâțe, 3 papagali și-o duzină de târâtoare, multe dintre ele aciuiate fără consimțământul ei. Exodul acestora fu deranjat de intervenția vecinilor, care reclamaseră peste tot că prinde animale și le împăiază, acum având în lucru doi tigri. Poliția n-a găsit tigrii, ci doar mâțe tărcate, dar i s-a pus în vedere să elibereze zona de paraziți, recte, de, "chiriași".
Stopă înfierea, nu înainte de a primi în pensiune și un cățel de culoare nedefinită, dovedit, după prima spălare, a fi alb cu pete negre. Dar în gând îi cloci ideea că ar putea reedita componența de pe Arca lui Noe, uitând, însă, esențialul - nu avea arcă!
Poate că și-ar fi continuat planurile, dacă ultimul venit, Pătatul, la început circulând rușinat numai cu coada între picioare, nu ar fi prins curaj și chiar tupeu. Cum locul lui era la intrare, într-o cutie, Zoe nici nu observă când acesta schimbă amplasamentul: din hol, în bucătărie, de-acolo, pe fotoliu, în fața televizorului. Zoe se cam sperie când auzi scula mergând pe la trei dimineața, știind precis că o închisese, crezând că avea o vizită a fantomei lui Răposatu', de care se bucurase că scăpase după tocana ei cu ciuperci. Diavolul de cățel descoperise telecomanda!
Nu trecu mult și se trezi și cu el în pat, dar cum reumatismul o cam înghesuia, îl acceptă, să o încălzească, că la altceva nu era bun. Numai că animalul sforăia mai abitir decât Răposatu' și frate-său, la un loc, exact motivul pentru care gătise respectiva tocană. Cum mânca ca spartul, peste noapte își dădea niște aere de intelectual, de se ofileau florile și se vestejeau perdelele!
Încercarea ei de a-l muta din patul conjugat...conjugal se soldă cu mârâituri și scoatere de colți, prilej cu care Zoe descoperi ce bine dotat e tovarășul ei de pat.
Și asta nu era nimic: mâțele încercară o coaliție PSD-PNL -UDMR, ce eșuă lamentabil fără sprijinul târâtoarelor, Pătatul făcând pipi pe ea cu ușurință. Prin urmare, trebuiră să aleagă: ori acceptă dictatura cățeloasă, ori merg să ude sparanghelul în altă parte!
Când Zoe descoperi primul...pe pernă, lângă capul ei, deja se săturase să tot strângă după javră. Așa că deschise larg fereastra, aruncă coteiul și renunță la alcătuirea echipajului "arcei" sale, consolându-se cu ideea:
- "Nu mai sunt vremurile de altă dată, până și animalele s-au stricat la cerebel - SEAMĂNĂ A OAMENI!".


Niciun comentariu: