miercuri, 21 august 2019

DĂ-I BĂTAIE!


(NEW!)Cum de putuse uita așa lesne, să ajungă la întrunire, după ce fusese anunțat înainte cu 2 săptămâni? Era inadmisibil să întârzie, nu mereu se adunau foștii colegi de liceu! De aceea gonea cu viteză, s-ar fi făcut de râs, dacă tocmai el, Șeful Punctualilor din toate timpurile, ar fi depășit ora  fixată, măcar cu 2 minute! Plecat de dimineață peste trei județe, nu-și mai consultase agenda, să vadă dacă nu mai era ceva lăsat la urmă. Ziua fusese fructuoasă, toate îi merseseră din plin și na! ignorase că mai are ceva important de rezolvat.
       Ca un făcut, exact acum, când se grăbea, era un trafic intens și urâcios, de parcă toți nebunii și-ar fi găsit timp să iasă pe șosea. Înjură pe unul, care-l depăși pe linia continuuă, ca, apoi, să fie el înjurat, când depăși în curbă. Flash-urile de pe banda opusă îl avertiză că ceva nu e-n ordine, fără ca scula sofisticată să avertizeze de ceva. Reduse viteza, dar se nimeri să fie pe o porțiune de drum cu restricție de viteză, determinându-l să facă spume la gură. Se mergea bară, la bară, iar el se grăbea!
            Când a scăpat de porțiunea respectivă și se pregătea s-o "calce", auzi sirena! Din spate venea mașina pompierilor și se vedea că se grăbește, nu glumă ! Doar că și el se grăbea! Marginea șoselei nu mai fusese tunsă demult, nu putea trage pe dreapta, fără să-și zgârie mașina. Să-l ocolească ei, el nu se dă din drum!
         Pompierii, ajunși în spatele său, nu puteau să treacă, participanții la trafic se făceau că ninge, nimeni nu se dădea deoparte. Strângând din dinți, gonea în continuare, făcându-se că nu vede manevrele mașiniii de intervenție, care aproape îl împingea de spate. Își aminti că era un refugiu la vreo 700 de metri și-și spuse că doar n-o fi el, mai prost, să cedeze!
            Pompierii îl depășiră înainte de refugiu și, ca un făcut, șoferii din față reușiră să-i lase să treacă, aproape îmbiindu-l să gonească pe coridorul lăsat de mașina de intervenție. Secundele de ezitare îl făcură să piardă startul, așa că pierdu și avantajul, traficul fiind reluat. O să întârzie - fu primul lui gând!
            De parcă cineva își vârâse coada, nu trecu mult timp și auzi o altă sirenă, de data asta, a Salvării! Se blestemă în gând, dar, când aceasta ajunse mai aproape, trase mai pe dreapta! Nu și cei din spatele lui, care-și vedeau liniștiți, de drum! Degeaba ambulanța dădea semnale, cei doi din spate, nici gând să se ferească! Până când cei de pe sensul invers nu se arătară furioși!
            Când dădu să intre în restaurantul unde se deșfășura, deja, întâlnirea, îi sună mobilul: printre hohote de plâns, soția îl anunță: casa mamei sale luase foc, iar pompierii nu ajunseseră decât târziu, din cauza traficului. În drum spre spital, bătrâna decedase, pentru că Salvarea ajunsese greu la locul incendiului!

Niciun comentariu: