miercuri, 6 iunie 2018

Mesaj pentru prietenii cititori – V-AȚI “CITIT”? - AI CHEIM BEAK!


          Deoarece niciun tratament nu a dat rezultate, am revenit pe tă-râma, pardon, pe tărâmul veseliei, de unde pot scoate limba, printre dinți, cu succes, fără să mă împiedic de ea! Băile cu apă rece, scoaterea dinților, ruperea unghiilor, reducerea rației de subzistență, nu m-au făcut mai înțelept și nici nu m-au lecuit de starea mea de spirit, senină ca un portavion atomic, ce lansează felinare din hârtie. Asta e, e greu departe de voi!
            Vă mulțumesc, celor care mi-ați dat un șut în anus, ca și celor care au jurat ca, dacă nu mai revin pe frontul atmosferic, plin de paraziți, nu mă mai înjură permanent, ci doar temporar. Țin să precizez că, dacă ajunge la voi vreo prostie prăpăstioasă, părând emisă de mine, vă rog să mă anunțați, oi fi eu arici rural, dar zic că am un standard, pe care nu vreau să-l cobor prea mult, sub cote de inundație, ca să nu se umple cu mâl și alte deșeuri. Și-așa mi se pare că sunt, undeva, sub pătura civilizației, când mai sar calul și măgarii!
            Ultima găselniță - am solicitat să mi se facă o trecere de pietoni, în fața porții! Semnalizată corespunzător! Că vecinul are două! În orașul în care fiecare are cel puțin o trecere de pietoni, pe numele lui, eu de ce să n-am, barem, una singură? Dacă cineva nu crede, poate să verifice! Nu știu cine a fost mintosul, dar, întrun oraș cu populație în descreștere și cu creștere economică chix, oraș sărac, dar unde sunt mai multe mașini, decât pomi, și mai mulți câini, decât mașini, trecerile de pietoni lipseau!
       Dacă vrei să ieși, cu  tractorul tău personal, la o plimbărică, trebuie, întâi, să faci plinul de benzină, să nu te trezești în fața porții cuiva, mare sculă, care și-a tras trecere, să-și poată  admira căsoiul, de pe partea adversă! Se spune - partea opusă? Da cui se opune, că n-am văzut nicăieri, opoziție la prostie și incompentență?
            Dacă era Ion Creangă pe-aici, se trezea vorbind - În copilărie am învățat că lucrurile bune, se fac cu cap!  Ce pupăza mea, din  tei? au gândit ăia, care au pus trecerile de pietoni din 50, în 50 de metri?
            Norocul lui Caragiale a fost că, pe vremea lui, din motive de satisfacere cereri persoane rele de gură, dar votantive, nu băgau, ca Mig-ul, treceri de pietoni, la trăsuri! Că nenea Iancu mai scotea un subiect etern valabil - prostul și trecerea de pitoni! Pardon! pietoni! Dar n-are contează, gușă încăpătoare, pe  piele de târâtoare! Pentru că noi, orice am zice, ne târâm, încă!
        Cei mai răi pietoni, sunt șoferii care merg pe jos! Bănuiesc că, datorită lor, au pus atâtea treceri, mai rămânea puțin și puneau cîte două treceri, una peste alta! Ca să nu mai vorbim că au rămas cele vechi, ce induc în ianuarie, pardon! în eroare, bieții trecători! Ca și pe șoferi! Sau pe oricine vrea să facă mișto, de fraieri! Pentru că aici s-a ajuns, să trăim numai pentru a face mișto de alții! N-ați auzit ce chicotesc trecerile astea, când ești pe ele? Ele râd și de pietoni, și de șoferi! Mai ales de ultimii, nevoiți să frâneze, imediat după de au demarat! Numai poliția locală mai lipsește ,dar iat-o prezentă la datorie, proțăpită în mijlocul drumului! Apropos! azi am format un convoi de mașini, în spatele mașinii de la rutiera locală, care se spăla pe dinți, prin târg! Melcul fiind invidios, el mergea cu frâna pusă! De ce oare își închipuie, unii, că sunt o  nouă galaxie, iar ceilalți se învârt în jurul lor? Sar, aici, la altceva -  când vor învăța unii că TU, indiferent de locul de muncă, nu poți să-ți faci programul, după EI? De exemplu, când te duci la doctor, trebuie să-ți iei concediu fără plată, să ai timp să stai la cozi! Sau când vrei să scoți o autorizație,un act, te învoiești două zile, de la serviciu, sigur nu-ți ajung! Nenea cu poliția, mata ce crezi că trebuie făcut, întro lume vitezomană, (care n-are nimic cu vitejia), când TU rulezi cu 20 km la oră, că doar ai timp, tu patrulezi?
            Nu-i nimic nou sub soare – așa e de când e lumea și pământul! pe la noi, bate doar vântul! Mi se irită ficățelul, când aud – Nu numai la noi se întâmplă așa, să vezi în Germania, Italia, Bandușban, Cinconzeng sau Mițoping! Bre, oameni buni, dar chiar nu suntem în stare să fim cu capul pe ceva umeri? Nu putem gândi, o țâră mai mult ca musca?
         Pe ăla care a pus trecerile de pietoni, l-aș pune să meargă cu roaba pe carosabil! Să oprească până și la popândăii care traversează! Doar așa va înțelege, că are creierul tumefiat! Tumoral vorbind, are dreptate, pietonii nu au pe unde să treacă! Ei trec pe oriunde le vine! Și le vine, des, pe vine!  Am să renunț la deplasarea cu mașina și am s-o iau pe jos, că, pe sus, am tot luat-o! Numai după ce aflu care e traseul lui Ăla, care montează treceri de pietoni și-n WC! O fi, naibii, pieton, și vrea să facă mișcare, c-atunci, am pus-o!
            Dragii mei, vreau o trecere de pietoni, numai pentru mine! Las semnalizările în seama celor care se ocupă cu ocuparea timpului meu liber! Care montează viteză maximă 70 km / oră, după care, la 30 de metri, alta cu 50! Apoi, la alți 50 metri, reducere la 30 km! Aș vrea să aflu, cum Guiness Book...!?! Păi, acolo, că n-am timp să frânez, pot lua liftul către ceruri, mă deplasez pe verticală! Retractez, n-am spus eu asta, poate îi vine cuiva vreo idee, montează treceri spre Iad, cu plată! Din metru-n metru!
           

Niciun comentariu: