duminică, 15 august 2021

METODĂ DE CONTRACEPȚIE - CIOCANUL!


-Ionele, ce facem?
-Stingem lumina și ne culcăm!
-Și cu treaba aia, cu ciocanul, cum rămâne?
-Analizăm situația la rece!
În țara unde să gândește cu prepuțul, ca să nu intrăm la idei, acestea sunt ucise din fașă, cu ciocanul. Din lipsă de vizuină...viziune, decât să te dai pe spate, să găsești soluții, mai simplu e să spargi dinții națiunii, cu un obicet cotondent. Asta, până s-a descoperit... amenda!
Sper că n-ați uitat vremurile glorioase când te duceai la WC-ul din fundul fundului, cu declarația în sulul de hârtie igienică, de frica amenzii? Ah! ce dor mi-e de vremurile alea! Apropos! atunci, dacă veneau inundațiile, ca să mă urc pe casa vecinului, cum ar fi trebuit să completez declarația?
Nu știu cum reușesc autoritățile să îmbrace un aspect normal, cu o inepție de natură contravențională! Ăștia n-au nicio treabă cu vorba bună și implicarea cetățenilor în actul de administrare! Tragerea de moț din partea Primăriei Bârlad, aia cu amenda dacă mai depozităm nuș'ce pe stradă, inclusiv mașini, a obosit și curcile de atâta râs. Țin să precizez, pentru cunoscători, că o regulă pe care tu o faci, dar nu o respecți, nu i-o bagi în sân, altuia, că e veninoasă, se întoarce și te mușcă de locul pe care te așezi de obicei. Ți-o bagi ție, întâi... Mă doare clănțăul și geme tastatura de când mănânc...despre lucrările în plină zi, cu un trafic bolnav de indicatoare aruncate cu lopata, și unei minți crețe i se scoală ideea că ar trebui făcut, ceea ce trebuia făcut demult! Adică ordine și curățenie la locul de muncă! Normal, cu ajutorul vestitei amenzi! Când se umflă asfaltul din cauza șuvoiul de sub, să ameninți populimea... Da!e nevoie de reguli, dar nu te apuci să le aplici abia când dai de dracu' și simpatizanții lui. Mai tai și cornițele la ai tăi!
Ca și omul, toate îmbătrânesc! Numai creierul mic și bolnav, funcționește! Cum e al meu: dragi tovarăși și prieteni, lăsați bâlciul și circul, spuneți-mi cum mai e solul de sub oraș! Tot obsedat am rămas, am vise erotice cu golurile pe unde erau odată pânzele freatice! Nu de alta, dar puhoaiele din ultima vreme au căutat pe unde să se strecoare, cărând cu ele și concepțiile despre lume ale autorităților. Un studiu geologic, ceva...?
Ce m-a apucat? Nimic serios: ieri, într-o comună învenin...învecinată, cineva povestea că, la următoarea ploaie cu bulbuci, rămâne fără gard și fără juma de magazie. Cum a fost secetă, malurile pârâului din spate s-au măcinat, a venit apa și le-a luat, dacă mai vine o dată, numai soacra - n curte - noată! Cu ani in urmă, erau niște metri până la gârlă. Să lăsăm bancul cu "trebuia făcut canal betonat", recunoașteți că vă doare la spate ce-i dedesubt, important e să nu pierdem grătarul! Parcă am auzit de niște scufundări de teren, fără echipament adecvat... Pe zi ce trece, îmi tremură vizuina de la câte-un camion mai acătării, senzație tare pe care n-o aveam cu ani in urmă. Când o tremura de la un purece altoit...!
Doamne, ferește-ne de necazuri și autorități incompetente, deși e pleonasm! Care ar trebui, dracului!să-și mai ascută ciocanul ăla, cu care avortează problemele importante!

Niciun comentariu: