miercuri, 27 aprilie 2022

 (NEW!)

Așa îmi trebuie, dacă mă duc la biserică din an, în Paște - pun întrebări! Care mai mult ca sigur că deranjează: are Domnul, la bigoți, că nu-i loc în Rai, la toți! Uite, întreb - ce i-o fi venit lui Isus, să se lase răstignit? Nu s-a prins că oamenii e răi și nu merită atâta efort - să te chinui pe cruce, răstignit pentru niște nerecunoscători, abia săltați de la masă și de la beutura? O fi avut, sărmanul, sufletul așa mare, de-a crezut că face vreun gheșeft, le dă de gândit! După cum se vede, nu prea i-au reușit planurile: oamenii sunt tot aceeași ca în urmă cu 2500 de ani, doar că au o părere mult prea bună despre ei! Ne-a durut în bască de cununa lui de spini, de Golgota și de mântuirea sufletelor noastre!

Credeți că, în așteptarea primenirii noastre în viața de apoi, nu-i mai aproape clipa de față? Că cam așa ne-au convins - trăiește clipa! "Acum"! Lăsați vrăjeala cu viitorul, Raiul, Iadul, Învierea! Serios, cu ce mă încălzește viața de apoi, dacă am trăit-o prost pe asta? Și care-i șmecheria: să învie morții, tot ăia care mi-au mâncat ficații, când erau vii? Adică - nici Acolo, să nu stau liniștit?

Trecând peste gândurile astea șturlubatice, pricepe cineva semnificația sacrificării Fiului, pentru binele oamenilor? Haideți, binecredincioși, care vă sacrificați vreun copil pentru alții? Noi nu suntem în stare să ne sacrificăm să nu ne mai facem rău la alții, da' să ne mai dăm și coltucul de pâine, pentru unul mai amărât ca noi! În consecință, a trecut și Paștele ăsta, iar aruncăm mâncare în timp ce unii mor de inaniție, după care revenim la obiceiurile noastre, care îl exclud pe Isus!

Niciun comentariu: