luni, 5 octombrie 2020

LA MULȚI ANI, INIMIOARA MEA!

       Poți iubi o mie de lucruri: cerul, apele, copacii înfloriți, izvorul susurând, o lacrimă sinceră ce face concurență la o picătură de ploaie…! Lista e nesfârșită! Apoi poți numi oameni pe care îi iubești – sunt destui care ar merita s-o faci, poate că nici ei nu știu asta.

Nu poți iubi pe toată lumea la fel – ar fi imposibil! Deși unii așa cred, eu n-am putut iubi vreodată doi oameni la fel, pentru că nu există două persoane 100% identice. Poți, însă, să consideri asta în cazul copiilor tăi, pentru că ei sunt averea ta, parte din tine și moștenire!

Pe fiul meu îl iubesc ca pe un bărbat – fără smiorcăieli, fără pupături, doar o strângere fermă de mână, o îmbrățișare călduroasă…Mi se pare că l-aș jigni dacă m-aș apuca să-l mângâi sau să fac alte gesturi sub demnitatea amândorura. Nici cu fiica mea nu - mi permit gesturi din astea, dar cu ea e altă poveste…!

Astăzi e ziua ei, de aceea mi-am permis să divaghez nițel – LA MULȚI ANI, INIMIOARA MEA! Deși bătrânul arici e un țepos nenorocit, care se străduie să țină la distanță pe toată lumea, nu poate să trăiască fără țepoșii lui copii! Inima lui plânge când află că nici aceștia nu trec prin viață, precum gâsca prin apă -  fără să sufere din pricina celor din jur! Îmi spun că așa trebuie să fie, nu se poate altfel, dar nu mă împac cu gândul ăsta, cum nu se împacă cu el nici ceilalți părinți - pentru ce dracu’ ne mai chinuim, dacă copiii noștri trec inexorabil prin aceleaiași mizerii prin care am trecut și noi?

Dar putem fi fericiți pentru fericirea lor, să le fim alături când sunt supuși încercărilor și să le mulțumim că nu ne-au făcut probleme, că își văd de viețile lor și că nu ne sunt subiect de eternă meditație. Noi o luăm ca pe o desconsiderare, că nu ne țin la curent cu toate chichițele din viața lor, fără să ne gândim că poate așa vor să protejeze – de ce să ne încarce și cu ale lor?

Deși nu se vede, ziua de naștere a copiilor este sacră, a noastră - e vax albina! Pentru mine astăzi e zi de sărbătoare națională - e ziua fiicei mele! Și sunt alături de ea, la distanță de sute de kilometri, așa cum e și ea de fiecare dată, când e ziua mea. În toate zilele suntem alături unul, de celălalt, dar în zilele astea, suntem și mai aproape și ne spunem lucruri pe care, de obicei, nu ni le spunem! Ce? e secretul nostru!

Dar să știți că merită!

TOATE GÂNDURILE MELE BUNE, LA TINE ÎN SUFLET SĂ POPOSEASCĂ, INIMIOARA MEA! LA MULȚI ANI!

Niciun comentariu: