luni, 20 februarie 2017

CÂTĂ GRAȚIE! (exercițiu de imaginație)

Parcă zilele trecute, pe unul din canalele TV, s-a dat, cumva, un film intitulat sugestiv “Abraham Lincoln, vânătorul de vampiri” ?!! Titlurile astea americănești mă duc în pragul infarctului, sau a colapsului mental! Ce-or fi pățit nepoțeii Unghiului Sam, au ceva personal cu înaintașii lor celebri sau sunt în criză de inspirație la scenarii, de-au trecut pe expirații?!
După ce Dumas s-a răsucit în mormânt, de-a ajuns, pe post de burghiu, la japonezi în ogradă, vizualizând tot soiul de variante, care mai de care mai atroce, cu Orlando Bloom descinzând, din Troia, cu balonul, direct pe platourile unde noii 3/4 muschetari trăgeau cu bazooka în poalele reginei Franței, ce ar mai putea  urma? După 20 de ani”, cred că ar urma După 30 ani/40ani/50ani...’’!
Conform principiului românesc De ce să nu facem și noi ca ei!”, pe când pelicula Ștefan cel Mare și zombii călători’’, Ion Iliescu Stăpânul Inelelor’’ -varianta simplă sau Liviu Dragnea- Proscrisul’’?
Mai mult, să ne închipuim că, în rolul lui Iancu Jianu Zapciul, ar juca Laszlo Tokes! În rolul principal din Wolverine’’ ar procesa Traian Băsescu, iar în Shutter Island’’, Călin Popescu Tăriceanu?!? Cu Elena Udrea în Pulp Fiction’’ sau Pretty Woman’’, cu Klaus Iohannis, în serialul Lege și Ordine- intenții Criminale’’, cu ...

Să ne oprim aici, pentru că, dacă mă gândesc mai mult la spectrul nostru politic, asocierile de acest gen s-ar putea să mă ducă în atenția DNA! Apropos! pe d-na De Fier Laura Cotruța Kovesi cam prin ce film doriți s-O vedem?

Niciun comentariu: