sâmbătă, 18 februarie 2017

Simplu și la obiect!


Simplitatea a fost, întotdeauna, caracteristica discuțiilor pe toate temele, bineînțeles, toate odată.
Un exemplu în acest sens îl reprezintă întâlnirile creative care au loc regulat, în fiecare duminică, dimineața, la familia Huțumache. Prezența fiind obligatorie, toți cei 6 pacienți ai ospiciului respectă același ritual, cu exactitatea unui ceas elvețian, singura variație fiind cine se plictisește primul și pleacă, dând semnalul decongestionării traficului! Până și timpul este mereu același, 2 ore, 14 minute și ceva secunde!
-Bine ați venit, stimabililor! e formula de deschidere a gazdei, formulă ce declanșează, demarează și parafrazează ritualul mai sus pomenit.
-Traficul de carne vie a atins cote alarmante! sughiță madam Ceacîr, rotindu-și ochii sașii mai în toate direcțiile, din dorința sa de a atrage atenția, obicei de când era Mama-Sana autohtonă.
-Iar a crescut prețul la mălai! continuă ideea nea Sorinache, fost angrosist, actualmente contabil șef la ținut evidența numărului personal de perechi de ciorapi (să tot fi colecționat vreo 250 perechi!)
-Paradoxa lumii contemporane stă în chintesența circumcrisă a habitatului intrinsec al mugurilor pretimpurii! declamă doctorul Bucurică, filozof  amator și biolog mai amator.
-Ce mai faceți, dragilor? Încercă gazda tentativa de încălzire a discuțiilor.
-Tot mă mai supără hemoroizii! se declanșă Griguță-șoferul și, cu ultimele sforțări: De la o vreme, mă cam strânge proteza, cred că a intrat la apă! 
Ca de obicei, Vasile tace! Nimeni nu l-a auzit vreodată vorbind, deși nu e mut. Când l-au scăpat pe scări, de s-a dus de la III, la subsol! l-a auzit toată lumea urlând. Ca și după aia, când i-au pus piciorul la loc, fără anestezie, că tot era prea bătrân! Ceea ce nu se știe, este că e așa timid, că nu l-a văzut nevastă-sa dezbrăcat nici la baie!
-Pictorialele, pe vremea noastră, erau așa pudice! continuă ideea Ceacîroaica. Nu se dezbrăcau ele, damele, așa, de-a moaca!
-Azi era cu 36 de bani mai mare prețul la ceapă!
-Extragerea simbolistă din creierul uman a sațietății incomprehensibile este apanajul claselor dominante!
-Avem căpșuni proaspete la desert!
-Afurisita asta de bătătură mi-a mâncat sufletul!

Și tot așa! până a expirat timpul destinat dialogului social! După care, fiecare, și-a montat proteza auditivă și, cu excepția lui Vasile, s-au întors la Casa Poporului! Numai Vasile s-a întors la popor! 

Niciun comentariu: