miercuri, 30 iunie 2021

AGENDA HORROR

Steven Aisberg, creatorul celebrelor filme de groază "Dimineți cu zombie", "Măciuca salciei plutitoare", "Unde-o dai și unt ți - o crapă" și "Tocăniță de lipitori", a venit în România! Să toarne și el un film în țara turnătorilor la Securitate, ajunși președinți! Cum Netul e plin de monstruozități zilnice de pe pianul...plaiul mioritic, și-a zis c-a pus-o: noul său film, intitulat "Mâna morții care a scărpinat pisica" va fi capo-di-opera sa și blockbuster-ul anului! Cu condiția să găsească colaborare, cum se procedează la vânătoare de urși pentru străinache.
Inspirat de o vizită anterioară, când, vrând să viziteze UE, ȘUIE și TĂMÂIE, a ajuns la granița cu România în dricul său personal, era euforic: atunci, grație vameșilor români, a cunoscut zile de groază, așteptând să intre. Chiar s-a întrebat de ce motto-ul locației nu era dantesc - "Voi, ce intrați acilea, lăsați naibii vreo speranță"! După ce a înghețat bocnă în mașină, doar cu apă cu mormoloci, de la chiuvetă, scenele principale din "- 35 de grade la umbră", au venit de la sine. Când să plece, a constatat că are pană: cineva i-a găurit pneurile cu o pană de despicat cioate! Pe care i-a lăsat-o, poate îi trebuie!
Ca să evite coincidențele, de data asta a venit cu avionul. Care a avut, și ăsta, pană: de albatros! Care i-a intrat în ochi pilotului! Nefiind aer condiționat, se zbura cu carlinga deschisă și hop! pana!
Și-a frecat bucuros mâinile: începutul e promițător! Și sfârșitul - tragic, ca-n orice film de groază! Nu contează, bani să iasă!
În căutarea unui loc de filmare, a avut câteva momente de groază cu drumurile, băștinașii săritori pe capotă, polițiștii șpăgari, plus ursul care i-a cântat o serenadă și apoi a vrut să i se bage-n pat.
Autoritățile locale au cola-borât admirabil - peste tot a dat peste înțelegere, înțelegeri, între alegeri înțelegători și alegători! I s-au oferit zeci de variante: case memoriale aflate în paragină, școli și grădinițe făcute pe bani europeni, în care joacă table pensionarii, foste uzine dezafectate, văgăuni din vestite și apuse stațiuni turistice. Confirmând ideea de ostilitate... ospitalitate mioritică, i s-a propus oferta anului - un film făcut în WC-ul din curtea unei secții de poliție!
După ce a vizitat mai multe peșteri apărute în carosabil, a hotărât schimbarea titlului filmului! Cum se pare a fi în țara schimbărilor, el de ce să nu schimbe ceva, așa, ca investitor?
Noul film de groază se va intitula "Idoli și monștri de carton, în duel pe autostradă".
Bine că a șters-o cu tot cu distribuție, coloana sonoră, coloana oficială și întreaga coloană vertebrală, altfel ajungea la "Antipa"! Deja se gândește la alt film, "Jurassic Pork", unde vor juca toți politicienii români!

Niciun comentariu: