vineri, 2 iulie 2021

LEGEA, RESPECTAREA EI ȘI ALTE DIN ASTEA


Zilnic, și silnic, mă confrunt cu probleme existențiale, generate de fluxul de informații. Pe scurt, mi s-a acrit de chestii care mă dau peste cap!
Azi am aflat că se vor da "amenzi usturătoare" pentru parcarea pe trotuar! Să moară mama mâțului, în cursa de șobolani, dacă mai există vreo țară, cu excepția României, unde există amenzi și unde rezultatele sunt spre zero barat! Bă dobitocilor! când o să înțelegeți că nu asta e soluția? Vă bucurați că adunați bani la buget, în timp ce lucrurile au scăpat de sub control! Barem dacă s-ar schimba ceva! Dar nu! legile noastre sunt terifiante, doar că nu folosesc la nimic bun pentru cetățeni. Nu toate, alea făcute pe genunchi!
Să luăm cazul cu parcarea pe trotuar: pietonii se vor lipi de tavan, de bucurie că vor avea pe unde sta cu telefonul în tâmplă. Șoferii se vor revolta, n-au unde-și parca hârburile circ-ulante sau necirculante, nu sunt destule locuri de parcare. Parchezi precum bivolul, iei amenda, care ajunge la cumpărarea de fântâni arteziene stradale, pentru că-i canicula măsii. Unii vor contesta amenda, poate cu succes, alții vor avea o durere în coccis, ei trebuie să parcheze! Peste 2000 de ani după ultima sărbătorire a Învierii lui Isus, situația va fi aceeași - pietonii vor circula neliniștiți pe carosabil! Nu mai vorbim de excepțiile care nu vor păți nimic, începând de la unii etnici, până la amanta lui nea Caisă Politicianul!
PENTRU CĂ NIMIC NU SE VA SCHIMBA, DACĂ APLICAREA UNEI LEGI SE FACE DUPĂ BURICUL COPILULUI! Noi, românii, am preluat și dezvoltat cultul țoapei fandosite, gușatului cu gura mare, mușchiulosului cu creierul mic, idiotului cu relații, tupeistului nespălat, încrezutului cu diplome cumpărate...! Și e greu să aplici legea în România, în astfel de condiții: pentru unii, mumă, pe alții, ciumă! Parcă ne înțelesesem că legea e valabilă pentru toți, inclusiv pentru cei care au făcut-o sau veghează la respectarea ei?
Mai e și treaba aia mare, cu încasarea amenzilor: aș vrea să aflu câte amenzi au fost încasate dpdv al pandemiei! Da! au avut efect! La unii, în comunitățile de rromi sau de alt gen, de exemplu, nici dracu' n-a dat pe-acolo, să-și facă target-ul la prozeliți! Vezi, dragă Doamne, unde nu e venituri, nu e amenzi de încasat! Consumi degeaba hârtia și combustibilul, te alegi cu ciuciu! Și uite-așa! se aplică legea: ăi de o respectă pe bune, au în gură gust de prost! Să nu vină cineva cu exemple, gen Orban și ai lui, stând la șuetă cu țigara-n bot și fără mască, aia nu aplicare de lege, ci dare-n gât, cu acte-n regulă! Nici cu Dragnea la pușcărie pentru trei fâstici! Astea E chestii de fațadă - la un caz făcut varză de media, 1201 măgari dorm liniștiți în patul lor, lor nu li se întâmplă ceva! Și atunci, care mai e scopul legii?
De asta am boală pe politicieni - că sunt stupizi în urmărirea intereselor personale, nu în corectarea comportanentului inadecvat! Aștept violul unei fiice de parlamentar, bătaia încasată de un senator în fața vilei sale, pe un deputat reclamând furtul mașinii sale de 100.000 euro, plătită din bani publici. Cum, s-au întâmplat din astea? Când, că eu n-am auzit? Și nici n-am simțit vreun curent care să pună capăt prostirii poporului, că toate vor fi bune și corecte! Pentru toți: părinți, copii, bunici, nepoți!
E adevărat, niciodată nu va fi corectitudine sută, la sută, dar azi nu ne putem mândri cu vreo ceva, decât cu niște coarne și-un pic de gheb. Peste 60% din conținutul actele normative care apar (și tot apar!), sunt făcute ca să fie sau ca să mai iasă niște lovele. Nu că nu ar trebui, dar unde e transparența și efectul veneric...hhh!benefic asupra societății? Sau s-a terminat de furat și nu mai sunt idei?
Sunt un Arici prea mic, pentru o porcărie așa mare, toc și eu mărunt, să nu mă sufoc! Degeaba fac apel la politicieni, cred că fiecare partid are câte-o mașină de spălat creieri, de vorbești tu și te auzi cu ecou. Slabe speranțe, dar tot mai sper că vor apare și oameni, care, devenind politicieni, se vor gândi de două ori și vor tăia odată, nu invers!

Niciun comentariu: