duminică, 11 iulie 2021

PROIECTUL "ROMÂNIA, REEDUCATĂ"

Ce tot îi (t)ragem cu "România, în sus" , "România, și mai în jos" ? N-ar fi mai bine s-o desființăm? Să defrișăm cea mai rămas nedefrișat, să închidem minele toate și să le dăm c-o lumânare, pomană la străini? Să zică "bodaproste" și ei, săracii, că tare-s amărâți, n-au nici izmene-n...! Să dăm Ardealul, știm cui, Moldova, cui vrea, să rămână Bucureștiul suburbie a Berlinului. Restul, s-o împărțim cu cine dă mai mult la Bursă, s-o vindem la kil. Trimitem urșii în Australia, râsul îl ingropăm în munți, veverițele le trimitem la produs, cui nu-i place să se joace cu veverița noastră și să nu ia nicio boală frenetică...venerică? Pe cei din pușcării, îi exportăm - nu mai ducem grija lor, devin forță de muncă calificată la alții. Rând pe rând, ne cărăbănim care-n cotor, ne facem diaspora și-atât! Scoatem la pensie pe toți care merită pensii speciale și am rezolvat problema bugetului: n-avem cui împărți, înafară de ei: nema- țară, nema- popou, nema- cheltuieli cu învățământul și alte angarale!
Unde nu e țară, nici griji nu e! Mai bine ne scăpăm pe ea! Am făcut-o de mămăligă până acum, am umplut-o de sânge și i-am tăiat tendoanele, facem pași, că ea nu mai are cu ce!
Aveți idee de ce-aș vrea eu, moldovean din Republica Moldova, să mă unesc cu România Mare plină de Mici? Doar că să am de unde pleca, când s-o destrăma- dezmembra! Văd și aud cu toate urechile mele, inclusiv cea internă, că unii români se și văd războin...omuleți globali, sar deja de omuleșteanul continental. Ce le mai trebuie țară, dacă au mai multe la dispoziție și nici una personală?
România, fost lagăr comunist, mai bine rămânea casă de copii, pușcărie cu program prelungit, ospiciu gestionat de interlopi, bordel! De la maimuța cu pălărie, deși purtăm Armani cu cizme de cauciuc, noi tot cu ochiul la fasolea rânjită a altora, cătăm, n-am evoluat deloc. Atunci nu e mai bine fără țară? Fără speranță, ne-am obișnuit! Putem, deci, și fără țară!
Cică "România educată" îi va face pe analfabeții funcționali, până în 2030, să rămână doar analfabeți în proporție de 22%! Dar vor vorbi cursiv 6 limbi,(dacă punem la socot și limba gimnastică)bineînțeles, în același timp! Sau nu vor mai vorbi deloc! Că decât să spună prostii...! Cred din sufletul meu pârguit și sulemenit, că este posibil: după ce ne pleacă toți copiii, aia 15 rămași sunt mai ușor de testiculat! Vedeți, dacă n-am avea țară, nu ne-am afla lângă Bulgaria, la coada nozii. Nu ne-am afla nicăieri! "România răsuflată", sună mai aproape de adevăr! "România adjudecată", mai cu chichirez!
Educația cere muncă, efort constant, dorință de a educa, dorință de a învăța! Și bani, mulți bani! Nerambursabili decât în conștiințe! Educația pe vorbe e ca țara fără popor: există, dar lipsește cu desăvârșire! Mulți dintre noi nu trebuiesc educați, ci reeducați, se încalță cu căciula și știu despre pământ doar că îl au sub unghii. Iar printre aceștia, sunt unii care consumă... degeaba, nu le e gândul la viitor, nu le pute mintea vreo idee mai săltăreață, n-au țară, n-au...n-au!
Pentru cei care cred că sunt un Arici nostalgic, le spun că se înșeală: sunt un arici morcovit! Pentru că mi-e teamă că va fi nimic, acolo unde, până mai ieri, era un popor mândru, o țară frumoasă, cu o istorie bogată și tradiții din bătrâni! Încet, încet devenim o pușcărie pentru needucați! Și să nu-i uităm pe moftangii...!

Niciun comentariu: