joi, 8 iulie 2021

CUI NU-I PLACE, I SE TAIE NAȘUL!

Cine și de ce se plânge? Zău că ne-am făcut mofturoși, cârcotași, la noi laptele degresat și înlocuitorul de miere, curg pe Apa Sâmbetei! Dacă noi suntem nemulțumiți, cum e ăla care e mort de fomiță, găsește un vierme în mâncarea lui preferată, care e și singura? Și n-are nici un colț de pâine! Mmm? Da' ăla care e în barca de salvare, pe ocean, nemâncat de 15 zile, numai cu nevastă-sa, care vrea la munte și înghețată cu fistic?
Acum, când nouă, românilor, ni s-a sculat nivelul de trai, comentăm! Că de crescut, a scăzut în fapt și s-a umflat în statistici, zici că-i tratat cu Viagra. Trebuia să ne facem, cu toții, comentatori sportivi, că din ăștia, nesportivi, avem destui!
Acu doi zile, dimineața, am cumpărat niște cireșe. O să aflați care e legătura: arătau foarte bine, nenea vânzătoru' mi-a spus să nu iau, că nu-s dulci. Am luat, nu erau dulci. Seara arătau ceva mai bine ca dracu', a doua zi, ca mama dracului: pline de viermi și putrede, de parcă dormisem cu ele sub pernă. 90% dintre "cetățenii europeni" îi umpleau frigiderul lui vânzătoru'! Da' el ce vină are? Trebuia să le mănânc de pe cântar! Întrebare: ăla care are 3 tone de cireșe, cu cine se bate? Da' ăla cu 30 de tone? Ăla cu livadă, care crește și grauri, cu ocazia asta? La părinți în curte e un cireș: am mâncat, din el 3 pumni în gură, restul au stricat graurii. Cui să-i umplu lada frigorifică? "Ce spun românii" despre asta? Nimic, nu e treaba lor!
Lucrurile nu stau chiar așa: ne place, nu ne place, ce merge prost, se răsfrânge și la fraieri! Degeaba facem "ooo" - uri cu gura, precum peștele fără mască de oxigen, prețurile cresc chiar dacă unii se laudă că scad! Și parcă nici Natura nu mai ține cu noi...! Să fie blestemul ăla răsuflat, cu nenorocirile atrase că ne-am omorât degeaba "conducătorul iubi!"? Aoleu! iar mă iau la rost emanciupiții și desteptații neamului, c-oi fi nostalgic!
Cică și putoarea de cumpărare a crescut! Nu știu în ce curte domnească s-a petrecut asta, dar nu cred, după anul trecut cel jegos, anul ăsta nu poate fi decât super-lux, chiar dacă e-o mizerie! Că cam așa e pe la noi: după o furtună cu trăsnete și fulgere, când e înnorat, crezi că te arde soarele! Numai că noi ieșim pârliți din orice, chiar și la 0°K!
Și plouă, plouă, plouă, vreme de beție...c-așa a zis Bacovia o mare prostie: exorcistul de serviciu zice că ne plouă doar în gură, nu vedem realitatea! Poa' să ningă, poa' să plouă, el are canadiană nouă... ! Doar c-o poartă pe dos!
Măi omuleți buni! tot nu ne place aritmetica, ce ne facem cu cifrele astea, au ceva cu noi, de-s pe invers? La economiștii noștri nu funcționește aceleași reguli? E adevărat: dacă mă furi de 3 bani, nu mor! Dacă furi 3 bani de un milion de ca mine, parcă nu-i la fel! Dacă furi un leu de la 100.000 de fraieri, îți iese de-o măslină grasă! Dar dacă îmi mai spui că-s și prost...!
Pentru o clipă, închipuiți-vă: nu mai merge cu lungitul nasului la mincinoși și apare o bubiță, pentru fiecare minciunică destrăbălată. Cine ar fi plin de pustule și-alte "ule"?
Exercițiul nostru democratic s-a terminat când n-am aruncat actuala Constituție la groapa istoriei. Nu s-o modificăm, ci s-o îngropăm și să facem alta! Utopie curată, nu-i așa?
Și uite-așa! prea democrați, scăpară toți, "nevaccinați": marmura lui Videanu, țucalul lui Băsescu, abacul lu' Anastase, carnetul de note a lu' Androneasca, ouăle lui Năstase, lămpița lui Iliescu, lipomul lui Ciorbea, clondirul lui Tudose, felinarul lu' Turcanca, obielele lui Becali, plus alte multe accesorii ale foștilor, existenților și viitorilor ...!
Ei!dar prea suntem cârcotași: ce mai zicem dacă trăiam acum 200 de ani, țărani pălmași?

Niciun comentariu: