duminică, 4 iulie 2021

ȘI DACĂ MOARE VACA VECINULUI?


Un țăran...aahh! un fermier stătea sub un păr mălăieț și cujeta:
-Dacă îmi dă vecinul de pomană vaca lui, o să-mi facă un vițel! Cu banii de pe vițel, cumpăr o scroafă, care o să-mi fete 5-6 purcei, dacă nu mai mulți! Păstrez purcicile, vând porcii și cu banii de pe ei, cumpăr curcani. Cu banii de pe curcani, cumpăr o mașină de făcut peleți. Cu banii de pe peleți și porci, îmi fac vilă cu piscină!
Tocmai trece un megieș și-l întreabă ce face.
-Îmi fac vilă cu piscină! sări el cu răspunsul.
-Bună treabă! Știi cumva cu cât a vândut vecinul tău, vaca?

Cam așa cred eu că stau treburicile cu PNRR-ul! Pentru că milogii români din toate timpurile post decembriste, pe asta au mizat - ajutorul altora! Pe banii altora! De parcă unii E proști, să dea ceva, moka!
Mai țineți minte balamucul cu aprobarea bugetului? Când toată putimea vorbea cu precipitații, mai ales despre sănătate și învățământ, care erau la baie? Nu-mi amintesc de investiții! Da' de niște promisiuni, de 80 de milarde...miliarde de ardei umpluți, îmi amintesc! Ce simplu e să faci socoteli pe banii pe care nu-i ai, da-i vrei!
Ca de obicei când arde pământul, se surpă surpăciunile și încolțesc pietrele, la noi, scandal! Cu moRțiune de cenzură, cu tot! Nu mai guiță nici cârnații despre PNRR! Mare parascovenie, e ca la Alba-Neagra - când e șmecherie cu dichis, când în hărdău! Până când s-or învrednici mai mahării europeni, să ne dea de-un mic, la noi se fac planuri și se taie, de pe unde se prinde. Nu că ăilalți ar fi făcut rahatul, pudră! Tot la miloaga, s-ar fi ajuns!
E trist, e foarte trist să gândești că singura țară care a scăpat în '89 de FMI, a ajuns să cerșească! Că ne-am obișnuit să ni se spună țigani, hoți, corupți, băieți de băieți, putori, cerșetori! Că Statul - Palmă - îi - Doare-n C...! nu supraviețuiește decât la mila străinilor! Adică faci planuri pe vaca vecinului? Da' vaca ta, unde - i, ai vândut-o deja?
Și când te ofuschezi, și dai din craci, ca cei săraci, descoperi că ăsta e nivelul! Mai mult, nu că nu se poate, atât pot limitații noștri, după 30 de ani de barbut și furăciuni, de slugăreală și servilism. De-acum, asta ne e soarta - să visăm la o țară normală, la mâna altuia!

Niciun comentariu: