joi, 8 iulie 2021

P(R)OST TARE, DE DUMINICĂ!

Cei care au avut ghinionul să-i rămână datori, spun că au belit belingherul, cu el: și-a scos datoria triplată, și încă repede! Unul povestește că i-a cerut o surubelniță și a dat înapoi o cutie de scule. Altul, n-avea bani de medicamente pentru copil, pentru 100 de lei, i-a muncit 3 zile, la vie. Numai amantul nevesti-sii nu zice nimic, dar nici cu ochiul nu mai trage la femei!
Cei care l-au împrumutat, au avut de așteptat. Unii dintre ei, mai așteaptă și azi! Are principiul lui: "De la Dumnezeu mai mult, de la mine, mai puțin, chiar deloc"! Degeaba au înroșit telefoanele, i-au violat cățelul și i-au zgâriat mașina de 120.000 de euro, avea asigurări la toate! Din cauza lui, câțiva sunt loviți de dambla, când aud de cerut bani.
Are reputația că a angajat cei mulți oameni, din sud-estul Europei: mulți n-au stat nici 24 de ore! Alții, cât a fost subvenția de la stat. Vreo câțiva mai mulți, au plecat însoțiți de popă și dascăl. Cei rămași, nu mai speră să ajungă la pensie. Muncă ca la balamuc, înjurături, concedii - printre picături. Salarii bunicele, dar mereu întârziate, mai spre sărbători - Paște, Crăciun, Paștele Cailor.
Trei neveste cu acte-n regulă, 3, staționar. Singurul muritor lipit de sufletul lui - fiu-său! Trimis din clasa a IV-a, la studii în Norvegia, azi cu un masterat în creșterea pinguinilor și altul, în tehnologia prelucrării prin metode neconvenționale a ceaunelor.
Cum a simțit că e obosit, s-a gândit că ar fi timpul să-și ușureze cocoașa: și-a luat bilet și secretara, s-a dus o lună în Tenerife. L-a lăsat pe ficior-su, să conducă afacerea!
Când s-a întors, n-a mai putut intra în curtea vilei sale: noii proprietari schimbaseră codul!
La fel a pățit și la firmă. Și-a căutat avocatul, unde a răspuns robotul. După ce a făcut scandal, a făcut și pe el: din documentele care i-au fost arătate, rezulta că fiul, împuternicit cu acte-n regulă, vânduse tot și dispăruse ca măgarul în ceață!
Trei luni mai târziu, pe când spăla niște geamuri, l-a căutat poștașul : iubitul lui fiu își cerea scuze că nu s-a descurcat cu afacerile tatălui, erau prea grele pentru el, și i-a urat mult succes de acum, înainte!

Niciun comentariu: