miercuri, 1 martie 2017

ALTĂ POVESTIRE CU MÂȚE!

 PUFFY stătea zgribulit într-un jgheab ruginit, rușinat atât de tare, că nu-și ridica ochii! El, motan cu prestanță, era nevoit să asiste la ghiolăiala tuturor mâțeolangelor și mâțofililor din cartier, care, e drept, temporar! îi călăreau proprietatea! El! motan falnic, dar cu sânge albastru! crescut și educat în spiritul respectului față de semenii săi, era siderat! Ba! mai fusese propus să i se spună ‘Saint Pufosl’, datorită faptului că, după ce mânca cafteală de la toată lumea! întorcea, creștinește! și celălalt obraz! 
  Acum era terorizat de toate zdrențele de pisici neflocăite destul, care se dădeau în rât și-n rut prin curtea în care, până nu demult! părea stăpân incontestabil! Pesemne că se adeverea ce spuneau bâtrânii, că domnia e cu rândul! dar nu se așteptase ca asta să se aplice și la motani! Iată că era martor la încălcarea dreptului de proprietate în variantă continuuă, contrar Constituției și constituției sale, de motan educat!
  Colcăiala din jurul său îl deprima profund, iar încercarea de a-și vârâ vată-n urechile pleoștite nu dădea niciun rezultat, harababura era de mărimea unei galerii de fotbal, la un meci al Naționalei, unde ai noștrii jucau după o beție cruntă! Umflarea mușchilor personali i-a adus un ochi vânat și o ureche smulsă, iar țipătul său, de reproș, s-a transformat în muget, datorită unei ghieruțe ce l-a “alintat’, drăgălaș! pe aceeași ochi deja traumatizați!  La un moment dat, avu intenția de a apela la mâțele de proximitate, dar s-a convins repede că acestea pactizau cu invadatorii! Și atunci! La ce folos?
Și de ce trecea timpul, se obișnuia cu ideea că așa trebuie să stea lucrurile, că era normalitatea visată, cea fără denunțuri și denunțători, fără dogmatism, retorică și anxietate, fără blană smulsă fir cu fir și cu multă , multă înțelepciune, înțelegere și altruism!   
Din păcate! a fost trezit la realitate de stăpânsu, care i-a aplicat o mardeală, timp în care comenta:
-Motan laș și cretinoid! În curtea ta, te lași călcat în toate picioarele, de toți neisprăviții și toate neisprăvitele?!? Unde ți-e mândria? Te-am lăsat să aperi curtea (uitase că nu era câine!), iar lumea (???) își face de cap, bătându-și joc de mine?!!!

După care se retrăsese la el, în culcuș, să-și trateze piciorul rupt și rănile căpătate de la o vecină, care, culmea! după ce-l bătuse, nu avea nicio zgârietură, cât de mică!

Niciun comentariu: