luni, 20 august 2018

OCHII, VĂD! INIMA, CERE! CONȘTIINȚA - NU! ȘI NU???

Vă mai amintiți bancul ăla vechi, cu conștiința? Să recapitulăm:

La tribunal ajunge un profesor, sub învinuirea  de viol/ corupere de minore. Ajuns în fața judecătorului, omul legii îl apostrofează:
- Bine, măi omule, ce ți-a venit să te legi de biata fătucă? Ia povestește ce s-a întâmplat, că nu-mi vine să cred că ești așa pervers!
- Dom’ judecător! Sunt cam bătrân, nu-mi trebuie mie fetițe! Și nici pînă acum nu mi-au trebuit, dar…! Să vedeți cum s-a-ntâmplat: victima nu lua decât note mici și, după oră, venea tot timpul să ceară s-o ascult, dar degeaba, tot nu progresa! Deoarece ni s-a cerut să depunem "toate eforturile", să "ridicăm nivelul" la elevi, ni s-a spus să facem și meditații, din alea, neplătite! M-am trezit cu domnișoara, cerându-mi să o primesc la meditații, chiar cu bani! La început, n-am vrut, dar a insistat, așa că am acceptat!
În ziua când trebuia să vină la meditație, mi-a spus că ar trebui să mergem acasă la ea, că îi este frică să vină ea, la mine. Nu mi s-a părut nimic nelalocul lui, așa că am ajuns la ea, unde am constatat că nu era nimeni. Cum am ajuns, mi-a spus că ei îi este cald și și-a dat jos bluza! Ochii văd, inima, cere, conștiința - nu! și nu! M-am făcut că nu văd, dar îi era cald în continuare, așa că și-a dat jos și fustița! Ochii, văd , inima, cere, conștiința - nu! și nu! N-am apucat să mă așez, că a început să-și facă vânt cu un ziar, după care și-a scos și chiloțieii! Ochii văd, inima, cere ! conștiința - nu! și nu!...
Judecătorul nu mai suportă și-l repede:
-   Mai dă - o - n mă-sa, de conștiință!
-   Ei! așa mi-am zis și eu!
-------------------------------------------------------------------

Stau de multe ori la masă, cu conștiința mea! Tace! Pe vremea comunismului, asta era o lozincă, să ne facem autocritica și să ne luptăm cu conștiința noastră! Ce tâmpenie! Acum nici nu se mai pune problema de așa ceva, mustrările de conștiință au dispărut odată cu socialismul știintițic și istoric! Nu știu ce dracu’ a fost cu conștiința sau cu s-a pus în loc, cert este că avem, în loc de suflet, macaroane cu sos, scrumbii afumate, dropii în unt, cu garnitură de ceapă și susan! Nu vreau să vorbesc buruienos, că epitete găseam mult mai multe! Ca toate care au fost date la fiare (vechi), conștiința a devenit un accesoriu non-necesar! Nu-i de mirare că trupa de politicieni contemporani confundă sosul de roșii, cu chifteaua!
O întâmplare: un anume organ de control, în activitățile cotidiene, l-a „călcat” pe un nene privat! Nu excesiv, dar periodic! Nenea mărâia de fiecare dată, dar, curios, avea cam aceleași probleme, nu se sinchisea că tot lua amenzi, spunea la toată lumea că oricum trebuia să dea bani la stat! 
Toate bune și deloc frumoase, vin alegerile și se schimbă foaia - se duc ăia, vin ai noștri! Nenea supăratu’ dă din coate, mai dă și din altceva, și organul de control se trezește cu dumnealui, pe post de șef! Știți ce le-a spus, prima oară, subordonaților? “ Care a fost la mine, la firmă, în control,  să fie mâine, la prima ora, la ușă la mine, să le dau de treabă! C-o să am grijă de fiecare!
Pare banc, dar vă asigur că nu e! Care, vrea, neamule, dreptate, întro societate în care șefii se schimbă după culoarea norilor? Când se face rotație de șefime, după cum sunt interesele? Azi sunt eu, mâine, ești tu? Din lucrăturile astea, cei de jos își mușcă antebrațul până la sânge! Mai lăsați-mă-n… liniștea mea, cu conștiința asta, atât timp cât nu scăpăm de Sistem! Sistemul ăsta, care se bazează pe frecții, lingăveli,pupiciuni, bombăneli și exacerbări! De parcă România și-a castrat deștepții, de-au rămas doar tembelii, să conducă! Nu neg că suntem lucrați și din spate, din toate direcțiile și cu toate ostromentele! Dar ne-am obișnuit cu pupincurismul ăsta, să faci, ce ți se ordonă și să înghiți, ce ți se vâră sub nară!
De fapt, nici nu  ai altă variantă, cum te simte cineva slab, cum te amputează! Că de chiorât, asta e chestie zilnică! De aceea, ar trebui să luăm lecții de conștiință, dar nu de la ăștia, care, cică, ne conduc! Indiferent de culoare lor politică, tot genul matracucă cu muștar, sunt! Despre ce Viagra lui Lis! vorbim, când nimic nu are consistență, începând de la educație, stradă, cvartal, piață, loc de munci silnice, coteț cu porci și mlaștină cu rechini împerechiați, cu crocobauri? Cine să facă dreptate, când până și judecătorilor li se aduce aminte, cine i-a numit? Ce! iar l-ați uitat pe cangurul Băsescu, ăla care le scoate din marsupiu pe cele dureroase, de zici că-l doare? Nu-l mai țineți minte pe fermierul Băsescu, care mai întâi a arat mările și oceanele și, după ce le-a terminat și pe alea, s-a apucat de poporul român?
Știți de ce nu-l scap din ochi? Pentru că avem memoria scurtă! Uităm ce a făcut, cu efecte pentru sute de ani! El și alți ca el! Unii s-au retras în paradisul pe care și l-au creat, noi plătindu-le luxul! Și ei ne vorbesc de conștiință, aia care n-au avut-o niciodată? De ce vorbesc EI, de ea? Din cauză că tălâmbimea are ceva lupte fraticide, punga, cu găuri și mintea plecată în safari? Nu înțelegem, și pace! că DOAR NOI, CONȘTIENȚI, PUTEM FACE CEVA?
CONȘTIENȚI! am zis! Nu ca cei care s-au dus la proteste, cu tot cu copiii lor mici! M-a scos din minți inconștiența unei doamne, care l-a spucat pe unul ce spunea că nu aveau ce căuta copiii, acolo! Doamna, (dacă pot să-i spun așa!) era revoltată că ce? cine se aștepta să fie gazat de jandarmi? Șefa! mata te duceai la coafor sau la datul guvernului jos? Dacă ți-ai pus, din simț civic, copilul în primejdie, ducându-l acolo,  mi-e teamă că nu ești cu chesonul acasă! Du-te, tanti, și omoară-te, cu cine vrei, dar nu-ți chinui copilul, că el, sărăcu’, n-a fost întrebat cu cine ține! Nu te așteptai la grozăvii? Da’ ce credeai că se dă acolo, credit cu buletinul, la un miting pe care nu și l-a asumat nici Cucu Spătaru?
Se pare că nu mai mustră conștiința pe nimeni! Nici pe cei care și-au asumat un fâs de struț, nici pe cei care nu și-au asumat decât o brânză! Și continuăm să trăim în mizeria asta, care nu se mai termină! Vine și nea Frans Timmermans, vice CE, și ne dă lecții de patriotism, are omul, pe undeva, multă dreptate, însă nu-i informat cum trebuie - NOI AVEM O PROBLEMĂ CU TOATĂ CLASA POLITICĂ! ȘI-O PROBLEMĂ DE CONȘTIINȚĂ - CE VIITOR FACEM COPIILOR NOȘTRI?
De la glumă, la tragedie! Avem multe de făcut și nu facem nimic! Mi-a plăcut ce-a postat o doamnă, una adevărată - CA SĂ SCHIMBĂM CEVA, TREBUIE SĂ ÎNCEPEM CU NOI ÎNȘINE?  Și nu mi-a plăcut doar pentru că și eu pentru asta lupt, în felul meu, ci pentru că ăsta e adevărul!

Niciun comentariu: