luni, 12 aprilie 2021

DEPENDENȚĂ

Cum tatăl dumnealui, din motive străvezii, a dat bir, cu fugiții, încă înaintea nașterii dumisale, lipsa părintelui inconștient și handicapat s-a simțit întreaga lui viață. Prin urmare, controlul a fost preluat de buna lui mămică, bănuită a fi cauza dispariției consortului. Ea n-a recunoscut niciodată că ar fi fost posesivă, și nici unde l-a îngropat...în sufletul ei. Cert e că nu s-a mai auzit vreodată de el, din momentul când a venit poliția să întrebe unde e!

Crescut de mama iubitoare, s-a trezit la 27 de ani, că doar mama îl poate spăla omenește, el nereușind decât parțial. Prin urmare, ea era singura care-l freca cu peria, la duș, și-l usca cu feonul până și pe buci. Ca să nu răcească, îi frecționa nudul cu prosopul, până se înroșea pielea! Dar nici frigul, nu-l simțea! Gurile rele spuneau că e un nesimțit, dar așa e lumea, rea!
Ajunsese la performanța de a nu mânca decât ce ieșea din mâinile maică-sii, care nu întotdeauna mai și gătea. Spre lauda sa, din acest motiv nu intra în restaurante nici împușcat cu cuțitul, fapt ce i-a economist substanțial veniturile.
I-a venit foarte greu să-și găsească de lucru - nimeni nu angaja doi, la preț de unul, dintre care unul stătea la poartă și aștepta ieșirea din schimb. Maica-sa cu greu a acceptat ca el să lucreze și cu femei, despre care avea o părere foarte proastă!
Într-o zi, lui i-a venit gând de sinucidere - vroia să se însoare! După 4 ani, mama i-a găsit o proastă, mută și surdă, da' gospodină! După nuntă, el mânca tot la mama și, uneori, când se simțea singur, nu se mai ducea acasă - conform obisnuinței, dormea cu ea în pat.
A fost dureros când maica-sa a murit, iar el a descoperit că proasta, nu era proastă, trăia cu altul, pe banii lui.
Și azi suferă - maica-sa a plecat dintre vii și a luat cu ea și rețetele ei, și banii pe care îi dădea fiul ei iubit!

Niciun comentariu: