vineri, 16 aprilie 2021

ASIPTOMATIC

Se simțea puțin penibil și foarte timorat: cum pisici! a ajuns aici, să dea cu buricul de pământ? Dacă n-ar fi fost perioada ante-Covid, ar fi putut să dea vina pe virus, la fel de bine ca și pe eclipsa de lună!

Prima oară fenomenul a debutat cu niște ani în urmă: sfătuit de frățiorul lui, l-a pus necuratul să fiarbă în ulei niște cepuri, pentru butoaie, cică să țină mai mult! Numai că în instrucțiunile de folosire nu scria că trebuie lăsate la foc mic, până ard. Fumul din casă l-a împiedicat să ardă cu tot cu casă, a ars numai hota, aragazul și plasticele din jur, spre slava cepurilor care s-au carbonizat, dar nu au ars complet. Asta i-a fost învățătură de minte creață, care nu l-a oprit să mai lase la prăjit și alte obiecte de uz casnic. Doar că genialitatea sa, mai puțin, și țipătul senzorului de fum montat ulterior primului incendiu, mai mult, a stopat la timp pârlitul porcului, cu tot cu bucătărie.
Nu l-a încurcat, însă, deloc, când a lăsat apa caldă, să curgă în neștire, în chiuveta din bucătărie, iar el s-a destresat urmărind un serial coreean. Noroc ca centrala era aproape - de atâta funcționare, nu s-a înroșit decât puțin, de ciudă că n-o bagă cineva în seamă, dar nu a comentat. El nu a îndrăznit să povestească cuiva beleaua, de teamă că cei de la firma cu apa Sâmbetei, să nu-l pună la panoul de oroare, în calitate de făcător de premii cu apometrul.
Cât s-a mai bucurat când prima lui ciorbă cu oregano, în loc de leuștean, s-a terminat în castronul câinelui, și acesta vizibil neliniștit de noul gust aparent exotic.
Ultima explozie de genialitate a fost de curând, când s-a dus la țară, la munca câmpului: l-a lovit, din senin, pântecăraia! Mai ușurat în WC-ul din fundul curții, dovadă a progresului post-decembrist, și-a amintit că, la dumnealui acasă, utilizează și bideul, nu ca alții, care se spală doar pe dinți. În lipsa acestuia, a înșfăcat prima sticlă aflată la îndemână și a folosit-o conform obiceiului. I-au dat lacrimile, de bucurie că hemoroizii personali au strigat - Ura! lichidul din sticlă fiind un soi de țuică plecată spre alcool! Abia atunci și-a amintit că tot domnia sa pusese țuica, aproape și la îndemână, doar că a uitat!
Adăugând și alte trăznăi asemănătoare, plus momentele când ținerea de minte a plecat în concediu, s-a întrebat dacă nu cumva e îndrăgostit!
L-a lămurit nevastă - sa :
- Ce îndrăgostit, la 64 de ani? Păi acum nu te mai poți îndrăgosti decât de doamna doctor, medicul de familie!

Niciun comentariu: