duminică, 4 februarie 2018

SĂ TRĂIM MULȚI ANI!?!

 Sorinel nu prea era în apele lui, cînd se întâlni cu Fane, frate-său. Văzându-l, așa, pleoștit, Fane încercă să-i ridice moralul, amintindu-i că, în ultima vreme, mai nimeni nu se simțea bine! Dacă nu era problemă de sănătate, era de serviciu, iar dacă nu era de serviciu, era de bani!
-   Exact asta e, că mereu apare câte ceva, să mă dea peste cap! recunoscu Sorinel, oftând, să ți se rupă inima, nu alta!
-   Vezi că a venit, din Tibet, un doctor nou! Se spune că tratează pe fiecare, după ce boli are, iar metodele de vindecare nu sunt cele obișnuite, ci complet ciudate! Cei care au fost la el, sunt foarte mulțumiți, deși gurile rele spun că lucrează cu Necuratul! Eu nu cred în prostii, din astea, dar ar fi o chestie - să te duci la un control! Mai ales că toți medicii din oraș s-au coalizat împotriva lui, iar asta spune că le e frică, iar frica e dictată de rezultate!
Așa că, iată-l pe Sorinel așteptând în antecamera medicului, întrebându-se ce caută acolo! O puștoaică, de vârsta fiicei lui Sorinel,  joacă rol de asistentă și de secretară, dar e îmbrăcată ca un alpinist, nu ca un cadru medical. Și zâmbește, cu toții dinții, de nu-ți vine să crezi că ești la medic!
-Înainte de diagnosticare, va trebui să-ți fac horoscopul și să-ți verific chakrele, stimulându-le! a fost prima informație pe care i-a oferit-o doctorul, care numai a doctor, nu arăta, în pantaloni scurți și maieu, cu teniși în picioare!  ” Ce caut aici, eu, om serios?” se întrebă Sorinel, dar își aminti că nu erau nici trei zile, de când își luase rezultatul analizelor, putea să se amuze pe socoteala așa- zisului doctor!
 După circa o oră, ieși din cabinet buimac, nici nu știa dacă să se bucure sau să se întristeze!
În primul rând, fără analize sau control de vreun fel, i se confirmase toate rezultatele de la analize, mai precis, de ce probleme ar trebui să se trateze! Sută la sută! cu deosebirea că nu primise umbră de tratament! Exceptând o deviație a câmpului său energetic, ciudatul personaj medical l-a sfătuit să consume mai multe verdețuri și să facă o cură, de șase luni, fără carne! Dar nu deloc, ci cu porție!
Abia când i-a spus vestea cea bună, Sorinel a înmărmurit - urma să trăiască 158 de ani, ajungând  cel mai longeviv pământean cunoscut!
A vrut să râdă, dar vraciul i-a arătat actul de identitate al tinerei asistente, unde  se vedea frumoasa vârst de 67 de ani, pe când, pe al său, se numărau 105 ani!
Nu se poate! și-a spus Sorinel, dar, apoi, pe drumul spre casă, s-a mai gândit! Și cum nu ajungea la niciun rezultat, s-a oprit pe o terasă, pustie, la ora aia, unde a comandat o cafea și a început să mediteze:
“ O sută cincizeci de ani!  De două ori, cât tata, și de trei ori, cât nevastă-mea! Am pus-o! Am timp s-o iau de la capăt și să mă bucur de tot ce am ratat în viața asta, de până acum! Mai ales că nu am nicio restricție, nici la mâncare, nici la băutură, la nimic! Ce prost am putut să fiu! să țin regim! Tot mureau în jurul meu, na! hai și eu, cu dieta! Îmi curgeau balele după o fripturică în sos de vin, cu un tulburel, lângă ea! Eu, cu salatele! Sănătos tun, până la 158 de ani! Să nu spun la nimeni, or să râdă de mine, că nu-s întreg la cap, cred în superstiții! Sau or să fie și invidioși, și atunci nu mai prind nici suta, mă otrăvesc până atunci?! Sau îmi taie gâtul, ca la curcani!  
Acum să vezi ce fetițe o să am! Nu mai umblu după babe! Îmi vine să chiui, dar cine știe, cine mă aude? Stai să fac un plan pe termen lung - dacă tot trăiesc atât de mult, o să prind încă o viață, numai pensionar! Nu-i bine! nu-i bine deloc, dacă se află cât pot să trăiesc! Păi eu îi îngrop pe toți ăștia, care sunt acum mari scule? Dac-ar ști ei!
 Dar dacă află, nu or să facă experiențe pe mine, să mărească vârsta de pensionare? O să ajungă la o sută de ani! Nu-i bine, vreau să mănânc, mulți ani, pensie! De aia trebuie să tac, o să-mi mușc limba, dar mai bine-așa!
Trai! neneacă! mă fac frate cu istoria omenirii! Mă vor chema, să povestesc cum mor, azi, de foame! Cum am fost, sub stăpânire islamică, după cum l-a mâncat pe Nostradamus să profetizeze!
Dar ce-o să fac, când o să văd că-mi mor, unul câte unul, prietenii? Aoleu! ce zic eu? copii! Adică o să-i duc, eu, pe ei, la groapă? Și pe mine cine mă duce, calul pompieriei? După calculele mele, voi fi contemporam cu stră-stră-nepoții!
Ia să las gândurile negre! Dar nu pot, mi-am amintit ceva - dacă eu mă sperii, de pe-acum, de cum se transformă lumea, atunci, când vom coloniza Marte, eu o să fiu apt să călătoresc până acolo? O să fac față la noutăți, că și-acum mi-e greu să formez un număr de telefon?
Încep să mă întreb dacă e sănătos să trăiesc atât?! Păi, dacă acum mă dor oasele și articulațiile, ce-o să fac atunci, pe la 130 de ani? Mai știi, poate s-or găsi remedii la toate! Mă vor dezmembra și-mi vor monta membre de plastic!  Și să n-am satisfacția umană, de a simți cum se lipește un șut, în fundul cuiva? Sau o să am robotul meu personal, să dea șuturi, în locul meu?
Mă frâmânt degeaba - om trăi și-om vedea, n-am făcut asta și până acum? Cum suna aia - timpul le rezolvă pe toate? Bine, bine, depinde cum le rezolvă! Pe mine m-a rezolvat, trăiesc mai mult decât doresc! Mai vine câte-o cometă, mai un cutremur! Apocalipsa! Noe și potopul lui! Topirea ghețarilor! Moartea căprioarei! Râsul melcului! Din astea! Ia să mă bucur de viață, să nu mai gândesc, e obositor și fac riduri!
Nu-și mai amintea ce spusese vraciul, la plecare - Acum , mai depinde și cum o să ajungi la vârsta aia!

EPILOG
Peste 86 de ani, la aniversarea zilei sale, de 158 de ani, rudele scoaseră din casă mumia zâmbăreață, care era Sorinel!  Nu îndrăzniră să-l ducă la soare, era prea decolorat, cu pielea ca pergamentul și ochi mici, de chinez!

Sorinel se bucură - nu mai avea mult și scăpa de scutecele ce-l strângeau! Simți aripa morții și-și privi, posesiv, rudele îmbrăcate în costume spațiale! El nu avea costum, pentru că nu-i mai trebuia, trăise destul, cât să-și blesteme zilele!

Niciun comentariu: