luni, 18 noiembrie 2019

N-A MAI RĂMAS NIMIC DE FĂCUT?


     Poate am mai scris despre asta - nu demult, un șef de supermarket mi-a povestit cum că, timp de vreo 10 zile, unitatea a fost vizitată de hoți! Dar nu de hoții cu care suntem obișnuiți, ci cu unii speciali – un grup de 8-9 oameni, mulți - copii! Care intrau, consumau, îi dureau la fes, dacă rămâneau pe camerele de supraveghere. Alertată, poliția locală  a vrut să-i identifice și s-a trezit că personajele au cerut să li se respecte drepturile de consumatori! Veniții din alt județ au început să enumere articole de lege, de care polițiștii nu auziseră în viața lor, printre care și ceva de prin Codul Penal! Întrebați de ce nu cumpără, au spus că n-au bani! Dar asta nu înseamnă că n-au voie să intre în magazine, că doar nu e obligatoriu să cumperi ceva!
            O să-mi reproșați, mai târziu, că asta n-are legătură cu ce urmează, dar o să vedem dacă e așa: simțiți neputința  personală de a nu mai spera la ceva bun, întro țară care se prăbușeste și nu sare nimeni, s-o salveze? Dacă simțiți asta, de ce vă răzbunați pe mine, pe prieteni, rude, mame, copii? Mai ales, pe copii, antrenându-i în jocuri murdare, cum ar fi politica? Să presupunem că neputința de a face ceva, la cei polițiști locali, s-ar fi materializat prin a cotonogi niște trecători, doar așa, să le mai treacă din oftică! Adică niște oameni total nevinovați, care au avut nenorocul să fie la momentul nepotrivit, în locul total nepotrivit! Sau chirurgul, sătul de gărzi, ar “scăpa” bisturiul în primul cu fața mai lungă! Absurd, nu? Și atunci, de unde absurditatea de a ne bate între noi, ca niște tâmpiți? Să fie de la acceptarea faptului că nu mai avem ce face și căutăm să ne răzbunăm pe cine pare mai slăbuț? Chiar dacă slăbuțul, până ieri, ne era frate, sau părinte?
            Să-i enervez pe cei din diaspora – cum e treaba cu votatul – Să te duci, mamă și tată, să votezi pe  cine îți spun eu, că ți-am trimis bani, să nu mori de foame! Dacă nu eram eu, cu hoții din țară, erați morți! Ia vedeți ce faceți! Să nu îndrăznească cineva să vină  și să spună că nu-i așa, am cazuri concrete unde chiar omul a recunoscut că i-a forțat pe alții, să procedeze cum a vrut el! Cum rămâne cu libertatea de opinie? Și cine își dă pumni, în falcă, atunci când constată că s-a înșelat?
            Nu știam de ce-s bolnav de...de toate – zilnic, apar toate porcăriile, pe care nu știi cum să le mai iau! De exemplu, enormitatea propagandistică precum că situația jalnică, a României, e vina pensionarilor! Apoi, a sărăcilor de 416! De la multinaționale! De la Servicii! De la Papă și din Iad! Bă! împuțiților! de unde știți voi care, cu cine votează, așa exact? Doar dacă partidele țin evidența celor care și-au luat tainul, de la ei, și au făcut schimb de registre! Îmi spune cineva, în mod cert, cu cine am votat eu, că, pe cinstite! am uitat? Iar voi, scârbelor! nu aveți părinți pensionari, amărâți în familie, bugetari, printre prieteni, de aruncați cu hârtia igienică, la toți, grămadă? De unde...pitpalacul ciorii, le știți voi, pe toate, de ne învățați ce-i aia democrație? Care democrație, boarfelor ordinare! care ne faceți să ne urâm între noi, ce, asta e democrație sau mozoleală? Par mai puțin vinovați stăpânii voștri, politicienii lu' Pește, decât voi, nemernici anonimi!
            Partea proastă e că nu iese fum, fără foc – se pleacă de la un sfert de adevăr și se transformă în hazna, hârdău, cloacă! Oare cât  timp eu și alții, o să tot cloncănim, că ADEVĂRATELE PROBLEME TREC NEOBSERVATE, PRIN VĂLMĂȘAGUL ĂSTA DE JIGODISME? Ce-aveți, fraților, cu  ceilalați, că nu ei au vândut pădurile, au trucat licitațiile, au construit mahalale și au plantat discordie? Reveniți-vă, nu cel de lângă tine a majorat prețurile și și-a tras partea, altul ne-a mâncat coliva! De unde atâta încrâncenare și ură, și pentru ce?
        Știu, totul pornește de la oameni, trece prin ei, lasă urme, dar capcana urii nemiloase nu-i săpată decât pentru noi, ăștia fraierii! care ne înjurăm cu vecinul!
     Nu-i așa că neputința noastră ne facem să fim obtuzi, absurzi, chiori e.t.c.? Și-atunci...?
        Trebuie să mă opresc aici -  începe LACRIMI LA MAREA NEAGRĂ, și-o pierd pe nevastă-mea! Eu mă duc la o bere, cu băieții! Ce atâta bătaie de cap, știm cine câștigă turul doi!     

Niciun comentariu: