duminică, 28 iunie 2020

NE-AM DAT DRACULUI, CU VIGILENȚA!


    Cinci minute, mai târziu, după ce admiraseră rânjetul celor două prostituate și evitară să-l lovească pe puștiul care fugea cu oglinda unei mașini, în brațe, echipajul de poliție ajunse în capătul străzii de unde venise apelul pentru 112. Deja convinși de faptă, după pozele distribuite pe FB de către reclamantă, considerară că e mai bine să mai aștepte, să fie flagrantul cât mai evident. Așa că putură vedea cum ticălosul, ziua-n amiază mare, tocmai băga în curtea proprie obiectul furtului, fără ca măcar să se ferească sau să arunce vreo privire-n jur! După câteva minute, ieși din nou și înhăță următorul tomberon de gunoi, rămas aruncat în mijlocul drumului de către harnicii eroi de la salubritate, pe care, și pe acesta, îl vîrî în curte.
           Era clar că persoana care postase imaginile cu hoțul care fura tomberoanele vecinilor, nu degeaba fusese revoltată și sunase la 112! Nu era deloc uimitor unde se ajunsese – toată lumea făcea ce voia, iar legea era trimisă la păscut! Auzi, dom’le! să ajungi să furi tomberoane! Chiar – ce-o fi făcând cu ele?
         Ajuns și la ultimul tomberon, hoțul nu mai apucă să ducă la bun sfârșit operațiunea, pentru că se trezi brusc și instantaneu cu polițiștii lângă el, care se grăbiră să-i răsucească mâinile la spate, ca să împiedice fuga sau revolta. Și cum lui nici prin creierul de rezervă nu-i trecea asemenea variante, rămase perplex la întrebarea :
-De ce furi dumneata tomberoane?
-Apoi, nu fur tomberoane, ci doar le strâng de pe stradă, să nu le facă praf mașinile care trec, că ăștia de la gunoi n-au o grijă, nu-a ale lor, de-acasă! Majoritatea vecinilor mei au servici, eu fiind pensionar. Și m-au rugat să le iau din stradă, până vin ei! Au vrut chiar să mă plătească, dar nu se poate, pentru atâta lucru...?

Vecinii au confirmat! Plus că mai erau și două camere de supraveghere pe locuințe, care urmăreau toată strada!
S-a emis propunerea să fie amendată persoana care a alertat degeaba 112!
Ca să vezi unde poate să ducă vigilența!

Niciun comentariu: