joi, 18 iunie 2020

ULTIMA GRIJĂ


   -Simt că valul ăsta, pe care suntem cocoțați, aduce o lume nouă –simt în rinichi că se vor schimba multe, peste tot! De exemplu – coronavirusul! Am vrut globalizare, ne-am globulizat, suntem toți o apă și-un pământ! Muci, ne-a făcut! Nu știu cât la sută cocovirusul ăla, și cât - frica de Bau-Bau, dar am descoperit fiecare cum e cu râmatul în cotețul propriu. Avem o altă perspectivă asupra vieții și morții mamii lor! vedem că sunt atâtea de făcut și că trebuie să ne scuipăm în palme. Dacă nu în palme, om găsi pe cine, în ochi! Dacă nu, o să ne dăm palme! ceva trebuie făcut!
- Dar de ...?
- Uite – am văzut că se înregistrează berzele! Se urcă unii în cuibușorul lor de nebunii și bagă inele la puii de bărzoi. Poate așa, cu inelele alea, i-or mai păcăli pe unii, să-și pună pirostiile și să cheme apoi, barza. Că dacă barza e de calitate, ea aduce pe lume copii frumoși. Dacă barza e de second-hand, ies de-Alde mine, politicieni! Trebuie să avem grijă de berze, că-s puține și nu mai fac față la comenzile de copii, nu vezi că a scăzut natalitatea sub kilul de cireșe? Apropos - da’ promoții la berze, nu este?
- Dar cu...?
- Trebuie să protejăm natura! Să luăm cazul câinilor care trăiesc în mizerie, fără mila din banul public! Bietele ființe fără grai sunt atât de hulite și marginalizate, ca să nu mai vorbim că sunt discriminate prin deces. S-a ajuns până acolo încât niște ONG-uri cer abolirea ecarisajului! Cică să moară de bătrânețe, că COVID-ul nu prinde la ei, că ca scuză nu merge, înțelege toată suflarea când dă hingherii-n ei! Javrele sunt de mare viitor, la noi, nu înțeleg ce tot țipă cei lipsiți de inimă, să fie euta... euro... omorâți pe capete!
-Dar cu...?
-Noi trebuie să avem grijă de cei fără apărare! Cum sunt câinii și unele specii de hiene! Sunt și la noi hiene, ehei, sunt destule! numai eu știu câți prieteni buni am! Și să știi că ar trebui să protejăm și cormoranii, da, da! cormoranii!  Că e păsări și ele, chit că dau cu ciocu’! În baltă, bineînțeles, că bâtă, n-au! Și să plantăm câți mai mult copaci, ne dispare oxigenul și poliția nici gând să facă ceva, să-l găsească!
- Dar ...?
- Mă gândesc că nimeni nu s-a gândit că ar trebui să protejăm șobolanii, țânțarii, muștele, miriapozii, liliecii! Nu liliecii, ăștia ne-au umplut cu coronavirus! Să păstrăm echilibrul ecologic, zoologic și stomatologic, nu să ne doară la bască! Cu cât vom proteja mai multe specii, cu atât ne vom păstra privilegi... fondul cinegetic! Dacă ar fi după mine, aș interzice vânătoarea și pescuitul – cum poți omorî ființe nevinovate, necuvântătoare?
- DAR CU OAMENII, CE FACEM CU OAMENII?
-Io-te ce grijă aveai tu – oamenii! Păi oamenii e ființe superioare, care pot da din gură, se pot uni, să se apere de dușmani, au avocați, judecători, legi, ordonanțe de urgență, SMURD, instalații de incendiu etc! Că dacă au în cap doar sex între masculi și femele, sau cam pe-acolo, e treaba lor! Și ce bine ți-au făcut ție, oamenii? Ca să vezi – ultima ta grijă, e oamenii!

Niciun comentariu: