sâmbătă, 8 august 2020

A ÎNCEPUT SĂ-MI PLACĂ!(II) – Moartea căprioarei, varianta contemporană!


     Cum să nu-ți vină să trăiești ? Când norii sunt rozalii, zboară porcușori de pluș verzi, trec mașini încărcate cu pepeni, iar tu te simți ca un...! De ce să nu ne bucurăm, doar nu avem război (încă), nu e criză economică (încă), cutremurele s-au mai rărit (nu încă), seceta nu e mare (încă), foametea nu bate la ușă (încă), iar politicienii noștri nu s-au tâmpit de tot (încă)! Sau poate mă înșel și lucrurile nu stau chiar așa (încă)?
            Ce-mi place, cu surprize, este că unii ce, până mai ieri mă luau în brațe și dădeau cu mine de pământ, de atâta dragoste, zilele trecute au refuzat categoric să-mi iasă la drumul meu mare și să mă strângă în zgaibaroace, cum făceau odinioară și de demult! M-am mirosit sub braț, mi-am schimbat ciorăpeii, bașca chiloțeii, crezând că put și de-aia nu mai vor să se apropie de moi! La început m-am cam supărat, dar când mi-au motivat că le e frică de COVID, am început chiar să put – de frică ! Frica aia viscerală, pe care o neagă toți și se dau cocoși de munte! Aia, bre! care te face să te simți tot timpul ud, de parcă dormi în cadă, cu capul în chiuvetă! Frica de moarte (pentru tine, mălăiețule!), teama (pentru ceilalți, dar mai pe mersul piticului, că doar nu te iubești cu lumea prea tare!). Cu toate c-o pictezi și pe asta în roz, începe să-ți placă că nu te mai ia cineva în brațe!
            Zic că-mi place: oamenii e din ce în ce, mai simpatici și mai înțelegători, nu mai vine bâlciul, cu miros de mititei și pitici, nunțile și-au pierdut efectul, pentru că nu mai trebuie să scoți purcoiul din obligație, dacă nu ai loc în sală. Grătarele au început să poarte, și ele, mască, iar luatul din moț..., ei bine! se ia de la părinți! Distanțarea socială ne va duce cam la 3 ani lumină, pe întuneric, unul, de altul, iar economia...! Care economie, nu știu!
            Am auzit că, din cauza căldurii, s-au înmulțit căpușele, iar șerpii ies la drum, așa, la oftică! Și ce? asta e noutate? Să fiu eu, sănătos, de câte “căpușeși vipere”, n-am auzit! Mie chiar îmi plac șerpii, să-i simt când mă vâr în pat! Ce aveți, oameni mici, verzi și buni, cu ființele astea nevinovate? Sunt ceea ce nu suntem noi! Trebe să supra-viețuiască și ‘ nealor, că e mici și fără creier! Plus că nu-și fac campanie electorală, să scuipe venin în parohia dușmanilor!
            A început, cum spuneam, să-mi placă: ce-or fi făcând firmele alea mici, care se chinuiau să trăiască din puțin? Că văd că scroafa e moartă-n tufe, merge treaba, de stă, spre marea mulțumire a puținilor pe care îi doare-n paiș’pe! Și unii e serioși – cred că nasul lui Pinocchio poate fi o prelungire a “carenei” proprii, pe post de etravă! Zuzii mai cred că trăim întro Românie normală, unde totul funcționează ca înainte – prost! Nu, fraților! nu e așa, funcționează și mai prost, doar că e data cu boia! Adică e boită cu cârmâz, să semene cu Fata lui Morgana! Băi! tălălăilor! unde vă credeți, de spuneți că omuleștenii e fericiți, când mor firmele, de zici că-s date cu RIDE? În ritmul ăsta, o să mergem câte doi la un job, pentru o oră, și aia, (cher-)chelită! Vedeți! când vă spunem că a început să-mi placă, nu m-ați crezut!
            Priveam ieri la spațiul pe care un nene s-a apucat să-l ridice, pentru…ceva! Trecând peste șpăgile și relațiile greu încercate, irosite să-și construiască…”cavoul”, veni nea COVI și-l lăsă fără obiectul muncii! Doar că banca nu l-a iertat, plătește cu sec, la statul pe coate! Și e ăștia care gândesc profund – urmează marea erecție economică! Până atunci, nea își consumă și pingelele, trece și la canibalism!
            Si cică lumea e rea și nu se știe de ce!
        Dar mie îmi place: am scăpat de grija concedului, mă preocupă mai mult morcovul stării de urgență, pe care specialiștii în frecat mâțul o preconizează, în timp ce pleiada de profitori ov(ul)aționează puțina materie semi-cenușie, creatoare de bunăstare!
            Dacă lucrurile continuă așa, o să vrem COVID la cină - decât mort de foame, mai bine intubat la locul de muncă!

Niciun comentariu: