luni, 10 august 2020

TEHNICĂ!


     Cei 6 hoți de pepeni n-aveau nicio greață – știau că paznicul era un prichindel de 1,5 m, deși bătea 45 de ani pe muchie!
            De aceea au intrat în pepenărie, ca la ei acasă, convinși că, văzând ditamai handralăii, nea paznicu’, după ce-și va omorî câinele, se va lega la ochi, își va pune dopuri în urechi, și apoi se va culca, prefăcându-se că nu-i acolo.
            De fapt, nu s-au înșelat prea mult: mărunțelul paznic i-a simțit de departe, i-a măsurat cât îs de mari, și-a dat seama că n-are nicio șansă să-i pună pe fugă, fără să aibă și el, vreun picior luxat din gât!
       Și uite-așa! hoții, pe întuneric, doar la lumina unei amărâte de lună, mișunau printre curpeni, răsfirați în formă de stea, îndepărtându-se de centru și ciocănind cu degetul frumusețe de pepeni, să vadă dacă-s copți. Fără vreo jenă față de apariția paznicului, la fiecare ciocănitură, strigau, funcție de situație:
 -Ăsta-i bun! Ăsta nu-i bun!
După vreo 20 de minute,(nu se îndepărtaseră decît câțiva metri, dar aleseseră cam la o căruță de lubenițe), când un răcnet inuman țâșni chiar din mijlocul lor! Atât de tare se speriaseră de grozăvenia aia, încât nici nu înțeleseră că zgomotul era chiar inteligibil și fugiră ca potârnichile, care-ncotro, departe de fiara din mijlocul lor:
-Dumnezeii mamii voastre de pungași jegoși, vă mănâncă-n..., să veniți la furat, fără frică de Dumnezeu! Lepădăturilor! o să vă mânănc fripți și împănați cu pepeni, rupe-v-aș fundurile voastre de nespălați și măgari!
Ce s-a întâmplat? Simplu – paznicul și-a dat seama că nu poate să gonească, așa că s-a strecurat între ei, a ciocănit, ca și ceilalți, pepenii, anunțând care-i bun și care, nu. Întuneric fiind, n-a băgat nimeni de seamă că s-au înmulțit cu unul străin, până când paznicul nu a ajuns chiar în mijloc și a început să ragă neomenește, să-i bage-n sperieți.
Și chiar i-a reușit: a scăpat nebătut, iar hoții au ajuns acasă fără niciun pepene!

Niciun comentariu: