marți, 7 noiembrie 2017

ZI DE ZI, SĂRBĂTORIM! PE CEI DRAGI, NOI ÎI IUBIM!

      Mihăiță și Găbiță se jucau în nisipel, când își dădură seama că bucuria izvora de pretutindeni. Se mirară ei, cât se mirară, dar tot nu-și dădeau seama care este sursa bucuriei în exces. Abia când se plictisiră și ajunseră în fața blocului, au văzut bannerul pe care scria LA MULȚI ANI! MIHĂIȚĂ ȘI GĂBIȚĂ! S-au bucurat că nu i-au uitat ai lor, dar s-au pleoștit la loc - în bloc erau 8 Mihai și Mihaele, precum și 15 Gabriel și Gabriele!  Bine că suntem mai mulți, unde-s mulți, puterea crește, veselia înflorește! Și-au zis ei și s-au apucat de băut! Lăptic cu suc de roșii!



     Pe tatăl meu l-a chemat Mihai, până l-a chemat Dumnezeu la el! Pe fiul meu îl cheamă tot Mihai, așa că numele a fost lăsat moștenire! Sunt curios dacă voi avea vreun nepot Mihai, dar aici nu mă bag, poate o să-l cheme Jean Valjean! Sau Antonio Banderas Aricilă!
Până într-una, în două, e din nou sărbătoare! Am o listă întreagă de sărbătoriți și una, și mai lungă, de săr-băutoriți! Nepotul Gabi din Danemarca, prietenele Mihaiele și Găbițe, prietenii Mihăiță unu – 323, colegul Mihai cel Mare, mulți, frate, mulți! Dacă pun la socoteală și pe cei care-mi sunt dușmani, pierd șirul! Scot rudele din papirusul genealogic, ăștia e puțini! Bine că nu trebuie să scriu felicitări, mai simplu e acum, fac autostopul pe Facebook! LA MULȚI ANI! DRAGII MOȘULUI, să fiți iubiți!
Mare e sărbătoarea ta, Doamne! și mulți mai dau cu pocalu’ de pământ, să zornăie tamburinele și tamburinoaicele! Mi se umple sufletul de bucurie, nu pentru mici și grătar, din ăștia masticăm tot anul, ne facem timp pentru asta! Ci pentru că numai sărbătorile mai unesc unele suflete în căutarea fericirii și a împăcării! Barem, în astfel de zile, să îngropăm securea războiului, să scoatem ciocanul pentru șnițele și să fumăm pipa păcii, în loc de “iarbă “ mare! Putem s-o luăm, a doua zi, de la capăt, dacă altceva mai bun nu avem de făcut! Mă iscă o întrebare – cum or sărbători cei bolnavi sau cei bătrâni? Dacă suntem alături de ei, pesemne că la fel cu noi!
Nimic nu se compară cu cei dragi în jur, vorba aia, decât mulți și proști, mai bine puțini și de suflet! Sau mulți  și de suflet! Sau sufletul!
Să nu creadă cineva că am uitat - MULȚUMESC PENTRU URĂRI, TUTUROR CELOR CARE AU FOST ALĂTURI DE MINE ÎN ZILELE GRELE ALE PRĂPĂDULUI GASTRONOMIC ÎN CARE M-AM BĂLĂCIT DE ZILELE MELE! SĂ VĂ PEDEPSEASCĂ CERUL - CÂND V-O FI MAI RĂU, SĂ VĂ FIE CUM MI-A FOST MIE, PĂCĂTOSUL, ÎNCONJURAT DE AI MEI!  ȘI CÂND V-O FI FOAME, SĂ NU APELAȚI LA COLEBIL, CUM N-AM APELAT NICI EU!
Acum, că v-am sfeterist cu pupături, mai am un singur dor, în liniștea serii, să mă lăsați să mor... de râs, în brațele sărbătoririi! Și dacă mâine n-o să mai fiu... treaz și cu dureri de cap, e pentru că-n minte o să vă am, eu, mârțoagă de cal breaz!   
 MULȚI ANI TRĂIASCĂ CEI CU NUMELE ȘI CEI CARE STAU PRIN PREAJMA LOR, CĂ DOAR N-O SĂ FAC DISCRIMINARE DE PERSOANĂ!

LA MULȚI ANI, FIULE! 

Niciun comentariu: