joi, 11 martie 2021

BONSAI-UL ȘI ROMÂNII

După ce s-a umplut țara de hârburi auto second-labă, de gunoaie pe care tot globul le vrea sub preș, guvernanții s-au gândit și la (d)efectul de seră! Ah!am uitat de nenorocitele de "tigăi" electrice și electrocasnice, venite să facă turism, cu vaporul, avionul, pluta și parașutele care s-au întors în țară. Și care au fost asimilate autohton, drept antichități, fiecare românaș având propriul lui muzeu cu vechituri.

Testele efectuate după perioada de urgență, (când poluarea s-a redus semnificativ) trecând pe minus, au arătat că e nevoie de măsuri aspre! Ca peria de sârmă! Până și vârful Omu a reclamat că se intoxică, iar Sfinxul poartă mască, iată cât de gravă e situația!

Soluția găsită: fiecare român trebuie să crească un bonsai! Cine a venit cu ideea asta, mare idi..idealist, este: a vânat mai mulți iepuri și a prins câteva capre!
În primul rând - schimbul intercultural! Noi am prins bonsai-ul, japonezii au luat faza cu Călușul și manelele.
Apoi, creșterea unui bonsai te scapă de stres - ai grijă de ăla micu' și nu te mai îngrijorează ăia marii! Cât pigulești la copăcel, uiți cum te cheamă, care taxe au crescut, nu-ți mai este frică că zbori afară din serviciu mâine, tu ai deja o grijă - bonsai-ul! Minorele care au născut vor învăța, în paralel, cum să alăpteze un bonsai și cum se udă bebelușul. Alcoolicii nu vor avea voie să ceară de băut, dacă n-au bonsai-ul curat. Farmaciile vor vinde și tratamente pentru bonsai, iar ferestrele din spitale vor fi lărgite, pentru ca plăntuțele să beneficieze de lumină și căldură, fie sufletească, fie de la febră. Nimeni nu mai iese pe stradă fără mască, mănuși și bonsai, iar supermarketurile vor avea raion specializat pentru ei. Sau vor deține monopolul vânzărilor, ca și acum, la detergenți și ouă. Preotul nu te primește la spovedanie decât cu bonsai-ul sub braț, iar la înmormântări, decedatul va preda bonsai-ul, pentru a fi redistribuit. Stai la televizor, te uiți la știri, freci bonsai - ul în pandemie! Să știți că s-a urmărit, cu asta, creșterea nivelului de oxigen din locuințe, fără prea mult efort! Nu cum crește rapid tensiunea și pericolul de infarct, când vezi ce e în jurul tău!
FB-ul va fi plin cu rețete de tuns bonsai, iar meseria de bonsai-stilist va fi urmată de tânăra generație. Și, ca de obicei, toată lumea se va pricepe la bonsai!
Deja am înțeles că a fost realizat studiul de fezabilitate pentru Muzeul Bonsailor, unde principala aripă va găzdui toate ghiveciurile utilizate de-a lungul anilor, de către mâncătorii de bonsai.
Am cumpărat și eu propriul bonsai, dar, ajuns acasă, prima problemă: câinele nu-l scapă din priviri! Și-n pofida guvernanților tuturor timpurilor, el, ca să-și marcheze teritoriul, știe exact ce va face cu bonsai-ul meu!

Niciun comentariu: