luni, 22 martie 2021

RESPONSABILITATE

Corpul de Control al Guvernului tocmai strânsese cele 3 camioane de dosare și procese verbale, când apăru Comisia Parlamentaură înființată în acest scop. Îmbrăcați în costume noi și cu cizme-n picioare, ca să emanciupeze femeia, o învitară pe singura femeie din comisie, să coboare prima. Abia când văzură că n-a intrat în glod decât până la glezne, coborâră toți, puțin vexați că ținutul nu era așa sălbatic, cum auziseră la telembizor, existau chiar și drumuri!

Îi așteptau Prefectul și Primarele, plus un grup de copii scoși din on-line, cu flori de cactus, în lăbuțe. De! atât s-a găsit, cactuși! Miros de grătar rănea nasurile și mățucele prezenților, extrem de grăbiți să termine treaba și s-o șteargă "în teritoriu", unde îi așteptau niște treburi seci și demiseci, urgente.
Echipa de muncitori, alcătuită din doi directori, un șef de echipă și un necalificat, făcea ultimele retușuri, înaintea tăierii pang-blicii inaugurale. Un podium și 30 de scaune erau pregătite pentru cei care trebuiau să ia cuvântul și pentru care se pregătiseră botnițe, pe post de măști. Ancheta demarată se transforma, astfel, în zi festivă, terminată pe acordurile melodice ale unui taraf de lăutari scos de la naftalină și revitalizat cu țuică.
Așa s-a încheiat recepția noului acoperiș de la vechiul WC din fundul curții școlii ce stătea-ntro rână!

Niciun comentariu: