joi, 18 martie 2021

POSTUL... DE PĂCĂTOS!

Părintele Gorgoază își continuă predica:

- Vai, vouă, păcătoșilor! Postul a început și voi v-ați apucat de postat pe FB! Să vă fie rușine că v-ați gândit la ce m-am gândit și eu! Da' ar trebui să știți că nu înfrânarea de la slăninuță, o să vă ajute să mai dați jos din șunculiță, ci potolirea patimilor care vă chinuie, de vă ia toți dracii! Ptiu! Doamne, iartă - mă! că vorbesc de ruda mea afurisită, în Vila Ta!
Rețineți-vă de la comentarii spirituale, că-i păcat! Și mai stinge, dracului! maică Tincuță, țigara aia, că fumatul e și dăunător, și păcat! V-aș invita azi, măcar azi, să nu mai dați rețete de zacuscă și salată bulgărească în timpul slujbei, că iar îmi faceți poftă și-i păcat să salivez! Mă voi strădui să vă luminez, de-aia am aprins toate luminile, doar factura o plătiți voi!
Deci - postul nu înseamnă doar oprire de la vă umple "tomberoanele", ci este ceva mai mult: înfrânare de la toate! Dacă vă funcționează frânele cum trebuie, nu cum a mers la mine, venind cu sufletul curat, aici, de-am lăsat mașina - n pom, veți păși în Împărăția Cerurilor! Sau pe-acolo, la cât sunteți de păcătoși, m-aș mira să nimeriți măcar în baia Împărăției Cerurilor! Postul de carne e nimic pe lângă lacătul la limbă, pus când trece dom' primat...primar! Știu că e greu, mai ales dacă e cu nevasta-sa, se bat dracii pe limbă, să scoată limba la ea! Dar voi trebuie să-i udați, până sfârâie! Să-i udați, nu să-i înecați cu tărie, cum face milostivul nostru dascăl și dom' secretar! Eu, dacă ar fi după mine, în timpul postului ași închide cârciuma! Și magazinele! Să vedem unde vă bateți fund, în fund, aruncând priviri de jale și foc, și-o căruță de bârfe! Că la școală, n-ați mers nici până acum, așa că n-o să vă dați întâlnire tocmai acum, acolo, când e închisă. Vă atrag atenția la ce vă doriți în zilele astea de post: eu mi-am dorit să mai dea coana preoteasă, jos de pe ea, de-a ajuns jos, în fundul curții, când s-a împiedicat de piciorul meu. Aveam un cățel, de trăgea să moară, m-am rugat să trăiască și mi-a mâncat toți puii, când s-a însănătoșit. M-am rugat să veniți mai mulți la biserică și nu mai aveți loc! Da' să știți că zvonul cu pomenile moka sunt fake-uri, n-au pornit de la mine, ci de la un păcătos care se antrenează pentru 1 Aprilie!
Așadar, mare grijă cu prostirea...postirea : nu, sex, nu papa bun, nu mers la ghicitoare, nu ieșit după ora 22.00!
Faceți fapte bune, uite! cum vă stropesc eu cu aghiazma! Deși n-ar fi indicat să încercați asta acasă, n-aveți pregătire de specialitate! Miluiți-i pe cei sărmani, că veți primi înzecit de la Dumnezeu! Păduchi, dați, păduchi, primiți! aveți grijă mare! Nu mai cereți toate trăsnăile de la El, că i-ați umplut tot hard - ul! Și nu uitați de cotizația la biserică!

Niciun comentariu: