joi, 16 iulie 2020

MÂNCĂRIMI DE POST!

(Discuție între șoferul microbuzului și o pasageră adevărată)

   -Pot să stau lângă tine? E loc și-n spate, dar eu am picioarele prea lungi și nu mă simt comodă!
   (Șoferul, cu vreo 15 ani mai în vârstă) - Stai unde vrei, nu-i problem! (Oare dacă dama avea vreo 50 de coți trecuți, o paporniță și urme de la nașterile repetate...?)
   -Vin din N.,unde mi-am cumpărat un apartament!(Care ești, mă, ăla care a întrebat-o cu ce se ocupă?) Am dat 80!(Saci cu păpușoi? Flotări? Romanian lions? Scurmace de pui?)
   - Îhî! Se găsesc locuințe acolo, că-i zonă cu săraci?
  - Ah! daaa! Dar trebuie să-l renovez, că-i cam belit!( Beliții au cucerit lumea!) Știi!(Ăștia se cunosc de undeva, de se tutuiesc?)mai am unul și-n B.!( Șoferii moderni se ocupă și cu recensământul.)
(Urmează o perioadă de respiro, de 30 secunde)
   -Tu lucrezi la firmă cu mașina ta sau la patron?
   -La firmă!
   -Demult? Și cât câștigi?
   -De 5 ani!(Băiat sensibil, ignoră cea de-a doua întrebare.)
   -Și nu te-ai săturat? Să faci mereu același lucru? Eu nu pot, mă plictisesc repede! (De ceva sau de cineva?) De exemplu, mă plictisește cititul! (Nu e singura, cititul deranjează pe mulți.) Nevasta ta (Uuups!) nu se supără că ești numai pe drumuri?(Cam multe întrebări, nu știu când ajunge și la mărimea chiloților pe care îi poartă victima!)
(Șoferul, strategic, tace – nu știe ce să răspundă!)

(Tot ea) - Ea, ca femeie, are oricum mai multă libertate, poate face ce vrea și cu cine vrea!(Pare că n-o deranjează existența unei soții, doar țuguie buzele deja țuguiate, își trece mînă prin pletele albe, de blonde ce sunt, și-și mângîie tatuajul ce reprezintă, posibil, o gaură neagră.) -Mie mi-au plăcut întotdeuna tipii înalți (Deși stă în scaun, șoferul e mai înalt decât mine, ca să nu mai vorbesc despre ea, așa că nu ne dăm seama la cine se referă. Am uitat să precizez – discuția e urmărită de toți călătorii, care și-așa se plictisesc, fără aer condiționat. Șoferul își îndreaptă ghebul, dar nu pune botul – nu comentează existența unei soții, ceea ce înseamnă că are una bucată, dar nici nu indică până la ce înălțime a ajuns la viața lui.)
   -Și mâine, tot tu ești la ora asta? Poate ne întoarcem împreună!( Tenace, fata!) Gata, am ajuns? Și eu...?

Niciun comentariu: