sâmbătă, 25 iulie 2020

MY PET


Cei 5 militanți pentru drepturile animalelor acceptară invitația celui mai nou membru, din două motive: -erau foarte obosiți de la marșul desfășurat împotriva eutanasierii câinilor vagabonzi și erau curioși să-i vadă locuința. De la început, fuseseră cu toții deosebit de încântați de înflăcărarea acestuia, parcă scotea flăcări pe nas când vorbea de atrocitățile la care oamenii supuneau animalele atât de neajutorate!
Acum se aflau în vila acestuia, aruncând priviri furișe și mascându-și cu greu invidia, dar fără să înceteze să critice și să clameze înțelegerea oamenilor:
-Am avut tot felul de animăluțe, care mai de care, mai drăgălaș. M-am axat pe porci. Am acum un purceluș rozaliu și deștept, e mai deștept decât soțul meu de o mie de ori! Spre deosebire de acesta, porcul știe să tragă apa la WC! De aceea, doarme cu mine în pat! Și nu sforăie!
-Nu știu de ce mă privește lumea așa ciudat, de când umblu cu găina mea preferată peste tot! Ieri, cu ochii după găină, era să mă calce un șofer! Pardon, era să mă calce o mașină, condusă de un șofer ce urăște animalele. Chiar a îndrăznit să se autoinvite la o friptură, cu condiția să fie iubita mea găinușă în tigaie! Oameni fără suflet!
-Eu am 16 câini și 8 pisici! Nu mai e altcineva ca mine ! Și nu am nicio plângere la poliție, din cauza gălăgiei! Bietele animale, sunt atât de deștepte – când se face ora 18.00, fluier o arie din „Aidași ele nu scot un sunet. Și mai zic unii, lipsiți de înțelegere, că de ce nu le pun botniță! Am încercat la câini, dar la pisici...!
-De asta suntem noi, iubitoriii de animale, să împiedicăm maltratarea acestor suflete nevinovate, care nu fac niciun rău! Și eu voi lupta până la capăt, să nu mai fie ucise sau chinuite!
-Eu, unul, m-am gândit la un animal de companie, care să mă reprezinte și să fie, de aceea, deosebit! se vîrâ în discuție gazda, care până atunci, timid, tăcuse. – Cum iubesc orice animal, nu a fost greu să aleg, dar am o mare problemă – de 10 zile, de când îl am, nu i-am dat nimic de mâncare, că nu știu ce să-i dau!
- Te ajutăm noi - ce animal ai ales?
- Un piton!
- Uuunn cee?
- Un piton! Știți! șarpele ăla mare și gras!
- Șșștimm cuum aratăă un piitoon! Și uunde e acuum?
- Sub masă, mă mir că nu ați călcat pe el! Da! uite că s-a trezit!

Niciun comentariu: