marți, 28 aprilie 2020

VORBE ROSTITE, CARE MOR!


(NEW!)Să fim serioși – pot să vină 20 de viruși nervoși, în simbioză cu trei cutremure, secetă și pandalie cronică, tot nu învățăm ceva! Vrea să spună cineva, acum, în plină criză nervoasă, că „suntem mai buni, mai înțelepți, mai umani”? Știu! am mai scris – NUU! Și nici n-o să fim vreodată, din cauză că, mai nou, suntem cu toții, super-deștepți! Nu știm cum e cu mucii din nas și cu spălatul mâinilor, dar ne pricepem la comportamente umane și ne dăm cu părerea de gard, după cum ne fată mintea, ideuțe. Și, ca de obicei! o să plec de la constatările de pe propria mea persoană, să nu zică “intelighenții” că m-am cocoțat pe grămadă, fiind moțul celebru: constat că, de când cu panarama asta de pandemie, stau mai mult cu telefonul în mână, decât fac treabă! De reflectat la ce se împlântă, nici vorbă! – n-apuci să mesteci unul mic, și na! altă infor-nație! N-ai timp să ambalezi creierașul, că se termină bateria: ieși tâmpit, din câmpii informaționali, cu părerile altora pe post de creații individuale. Și mi-a trecut prin minte (rar!), că noi, oamenii, abia în era accesului la internet, suntem în largul nostru: la 1907, țăranii în opinci, analfabeți și trăgători de vânturi, nu prea își permiteau să judece efectele climatice, ei o știau pe-a lor, simplă și trecătoare prin maț. Deși, dacă stau și gândesc, nu vorbeau mult, dar trei cuvinte, din suflet, aveau la purtător tot timpul! Noi, azi, avem prea multe și le folosim doar pe alea uzuale, dintre care majoritatea neacademice și deloc izvorâte din suflet.
Stăm bine, în schimb, la capitolul – pipi contra vântului! Indiferent din ce parte bate, orice vânt tras de cineva este contrat de creierele mimetice, sau adulat de către vântoșii din aceeași barcă. Lumea s-a împărțit în pro și contra, nu mai există pădurea din spatele copacilor, există doar comentariile. Bun, rău, orice este trecut prin așa zis-ul filtru al dezbaterii publice, de unde ies în față personaje genitale! pardon! geniale.
Gata cu bălăcăreala: stăm bine tare, dacă belim fasolea la reclame cu ciobani cuplați la telefon, la dive care au și limba română din silicon, la castrați care reprezintă case de modă celebre, la mitomani de profesie, care ne conving că suntem duși cu pluta! E destul să distribui bătălia de la Șunca Mută, unde bălușbrizii s-au caftit cu jungobarii, că încep comentariile, care generează trafic pe net și degenerează în înjurături ca la oaia podului și la perdeaua cortului. Sau la capra podului și la ușa cortului! nu contează!
Dacă facem, de ce facem? Dacă nu facem, de ce nu facem? Dacă e albă, de ce nu-i neagră, și invers? Nu vom fi mulțumiți niciodată, din câteva motive: la noi, la români, nu se face mare lucru, pentru toate că se fac din gură! Mai nou, pe FB și altele! Nu știu dacă să mă amuz sau să mă strâng de pleoape, când văd ce cretini se vaită că sunt abuzați fizic și psihic, deși ei nu știe de vorbească! Guvernanți, dacă sunteți din aceeași categorie, nu înseamnă că trebuie să liberalizați cretinismul, cum ați făcut cu prețurile și serviciile! Ne-ați lăsat la cheremul oricărui idiot patentat (care are patentul la el!), transformându-ne, pe toți, în cârcotași profesioniști: nu iertăm nimic (dublă negație!)! Cât de stupizi putem fi, dacă vom gândi afectiv și nu obiectiv, mmm? Mda! fac și eu ,precum politicienii – creionez mult și nu spun nimic, concret! Boală veche, trece doar cu niște frecături!
Ne prefacem interesați de mersul lucrurilor, dar, de fapt, ne doare în dorsală de ce se va intâmplă – cum o fi pentru toată plebea, va fi și pentru moi! Numai că lumea se răstoarnă cu bumbul, în sus, fără să ceară părerea fiecăruia. Iar direcția în care comentăm e aia nasoală – pădurile-ne pleacă, doctorii-ne pleacă, harnicii-ne pleacă! O să ne plece și apa, soarele, privighetorile și urșii, o să rămână doar ce ni se apleacă!
Noi mușcăm pământul, posedați de duhul rău al comentariilor! În spatele nostru, forfota mișmaș-urilor trece neobservată, sau, dacă sare în irisul cuiva, se șterge repede –băi, nene! noi avem de crescut copii, nu timp de ieșit în stradă!
Așa am ajuns de... indiferenți (ca să fiu politicos), că o să rămânem stană de moloz, când ne vom da seama - nu numai că ne-am făcut leneși, falși, lași, dar mai suntem și miopi la suflet!
Enervantă situație – să vezi clar ceea ce n-ar trebui să vezi și să faci, ceea ce n-ar trebui să faci! Până atunci, vine 1 MAI, nou prilej de sărbătoare, așa că să nu ne batem capul și să punem de-un grătar!

Niciun comentariu: