luni, 6 aprilie 2020

SPIRITUL DE TURMĂ (I)

Trecând peste oricare teorie conspiraționistă, apariția lui SARS CoV-2, cunoscut drept boala COVID 19, a fost, pe alocuri, dacă nu providențială, cel puțin benefică. Unora, nu la toți, celor plecați dintre noi, nu le-a prea priit! De aceea, observăm că nu e bine să urezi cuiva –SĂ DEA BOALA-N TINE!, la unii nu se prinde și rămânem cu buzele botoxate.
     Din nefericire pentru noi, majoritatea, spaima a prins serios, teren, ceea ce înseamnă că e treabă serioasă, nu figură de stil. Cum scriam și altă dată, ca să mă aflu-n treaba mare, care ne domină astăzi, pe toți, nu prea mă duce “bostanul”- de ce TOATĂ LUMEA e morcovită? Ce nu s-a priceput: predispoziția unui deces performant revine mai ales persoanelor cu imunitatea - varză murată?!? Ah! nu prea știm cum stăm cu sistemul respectiv! atât datorită durerii noastre în fund, de până acum, privind efectuarea controalelor medicale, cât și a durerii în fund, a statului român, de a ne ocroti, barem de formă. Putem să ne dăm cu același fund, de pământ, o mie cinci sute de ani, sistemul bramburit de sănătate a luptat contra noastră, să fugim de el (și-o să revin!), până am renunțat. Pe scurt, decât să apelezi la doctori și spitale, mai bine îți bagi un deget, drept supozitor! Și, pentru că distanțarea să fie serioasă, legislația” a complicat lucrurile: hârțoage, probleme la locul de muncă, timp pierdut, plus biluțe negre și etichete cu “bulangiu chiulangiu”! Paranteză: tot rahatul ăsta de sistem a creat și posibilități de sărituri peste cal, generatoare de șpăguțe grase, împărțite cu cei care l-au creat. Caz: adeverințele medicale pentru ajutor social. Toată frăsuiala a condus la îndoială și hârăială, în timp ce unii stăteau cu basănăul, pe comoară!
            În paralel, noi, fraierimea, în timp ce cotizam (sau nu!) la sistem, umpleam farmaciile și ne tratam după ureche, mai nou, NET-ul fiind mai doctor, decât vracii! Ce nu pricipirăm noi, e că nici medicamentele nu mai sunt ce erau odată și multă lume nu știe nici acum care e diferența între ele și suplimentele alimentare! Astea din urmă, fiind , de fapt, cam ce dădea baba Despina, odinioară, pe vremea lui Mircea cel Bătrân, după o rețetă de la dacii liberi, moștenită de la Homo Sapiens Neanderthalensis. Și-am uitat de frecții cu spirt, la picior de lemn, mămăligă (fără tochitură) pripită cu seu de oaie, de pus pe pectorali, gargara cu gaz sau sare, “trasul”oaselor dislocate, călcatul pe spinare, și chiar mersul prin iarbă, cu picioarele goale! În loc de sănătate, golire de pungă, plus posibilitatea ca să scapi de una, să dai de două – a se vedea contraindicațiile!
            Cum? deja am călărit ceva din beneficiile apariției COVID 19? Fără să subliniez cum s-a furat prin “sistemul de sănătateNu mai e nevoie, s-a văzut cum ne-am dus dracului, cu tot cu el și cei care l-au gestionat? Îmi dați voie să zic doar un pic?: voi, cei care erați plătiți să ne păstrați sănătoși, ce-ați făcut ca să funcționeze dumnealui, sistemul? Pe unii dintre voi, nu vă pot considera “eroi”, pentru că ați tăcut și v-ați luat salariile și șpăgile, în timp ce căutați cu ochii, după alte surse! Așa cum nu pot să consider că noi, ceilalți, pe lângă victime, suntem și eroi, PENTRU CĂ AM TĂCUT ȘI AM FĂCUT CAM ACELAȘI LUCRU – AM PROFITAT  DE SISTEM! DE ÎNTREG SISTEMUL! Acum, când Moartea ne-a arătat, (ca și până acum, de altfel!), cât suntem de mici, descoperim lumea pe care am ignorat-o, zicând că pe noi nu ne afectează!
            Ei, bine! iată cum ne afectează! Și cum o să ne mai afecteze!
                                                                                                                            (Va urma)

Niciun comentariu: