miercuri, 29 aprilie 2020

ȘTIU!

-Frățioare! Știi tu câte se petrece, în fiecare minut, pe planeta asta? Știi că ghețarii au pus-o de-o grevă, pe motiv că poluția e prea mare, de aia s-a ajuns la defectul de seră? Că când lucrează fabricile, cum e ălea de la chineji, se ridică smocul, fumul ăla putăcios, până la picioarele lui Sfăntu Petru și-l face de strănută!
- Știu!
- Știi și că în fieș’ce zi mor sute de omuleți, din cauza accidentelor pe șosele? Că lumea a înnebunit, când unul vrea să moară, iese la șosea, trece TIR-ul și gata! l-a sinucis! Că cam așa e și pe la noi, nu poate să tragă cineva un pârț și trece camionul peste el! Acu, că stăm în case, e mai puțin periculos, trece mai puține mașini!
- Știu!
     - Știi ce-au descoperit niște majorete din Brazilia? Că Catedrala Mântuirii are cea mai mare boltă palatină, dintre toate bisericile din lume! Știi cum stă treaba cu internarea?
      - Știu!
- Cumătru’ e internat – trebuie să-l opereze! Are o boală care începe cu ‘C’! Nu colită, altfel! Zi, mă, tu, că-i boală la modă! Nu mai deschide gura, mi-am amintit – cancer!  Nebunule! repede! te și gândeai la coronavirus! Știi cum se moare de cancer? Zi că știi și p-asta! Lască-ți spun tot eu, ție ți-e lene să deschizi gura, să nu-ți intre bâzoiul în clemfănitor – greu! Daa! se moare greu! Mai ușor e să mori de frică, atac de pâinică. Sau de panică, cum i-o zice! Știi ce i-au făcut înainte de operație?
- Știu!
- Știi ce-ngroapă mâța – NIMIC! bă!NIMIC! Doar testul de coronavirus și pentru asta a stat în curtea spitalului, juma de zi! Că dacă era pe plus, umplea spitalul de coroane cu viruși! Cică anul ăsta îl operează, da’ să vadă dacă nu cumva moare între timpuri! Știi de ce sunt doctorii supărați?
- Știu!
- Cred și eu, că știi, doar stai ca și mine, toată ziua, cu ochi-n FEISBUC! Nu ei sunt supărați, ci ăia, la  care nu le iese decedații! Că unde intră decedatul, nu mai iese altul! Și, culmea, știi care e paradocsul...?
-Știu!
-... Că nu mai moare nimeni de inimă! Sau de cancer! De frică, nici atât! Că care are grijă de el, nu se umple de boale! Cum e vorba aia – Mentosano in corpore barosano? Vezi, mă! ce deștept e fratelo tău? Știi cât citesc eu, pe zi? Că noaptea dorm dus!
- Știu!
- Două reclame: la spray-ul pentru hemoro-easy și una, despre hrana la pisicile siamiezuri! Știi câtă lume iubește animalele, mai mult decât oamenii? După un pugilist de la Universitatea de la Poarta Albă, cu un doctorat în sado-masochism, peste 62% din oameni preferă animalele! Acum depinde ce înțelege fiecare prin “animale”! Știi cine a făcut primele cercetări privind vaccinarea anti-tiuleică?
- Știu!
- Un român, bă! născut în Guineea Bis-și-au! Dacă ai noștri n-au vrut să-l păstreze nici măcar mumificat, a plecat în SUA și s-a ajuns – conduce cel mai mare laborator de carmangerie, că asta e legătura cu animalele, de care îți dădeam cu gonoreea, ... longoreea, mai înainte! Știi...?
- Știu!
- Ce știi?
- Știu!
- Bă! da’ ce le știi tu, pe toate! Și câte clase ziceai c-ai făcut?
- 21! Tocmai ce-am terminat o școală! Sunt zidar!


Niciun comentariu: