vineri, 10 aprilie 2020

SPIRITUL DE TURMĂ (III)( Devine sufocant!)


    Mă pregăteam să dau cu șpițul prin zona economică, când mi-am dat seama ce mă seacă: or fi bune amenzile alea, de s-au strâns stivă, sau doar sperie elefantul, că-l mânâncă purecii? Și mi-am adus aminte cu ce parte a corpului, sunt făcute legile, respectiv Ordonanțele Militare - mari profesioniști, domle! mari! Nici la astea, nu ne pricepem!
            Nu e vorba iar,  de nostalgie,  ci de pură evidență: dacă comunismul a creat mamuți industriali, neperformanți, după cum se zicea, dar mamuți, ce s-ar putea construi azi, aici? Vedeți România de azi construind vreun Golden Gate Bridge, ca la San Francisco? Când la noi, nici WC-urile publice, nu țin mult? Dar suntem buni la tocat hârtie, la câini, și la datul din gură, cu clă-buci! Ce pielea măgarului! faceți, guvernanților, cu scandalagii, miștocarii, rapandalele și nespălații secolului? Voi dați ordonanțe doar pentru cei cuminți și înțelegători? Adică pentru cei care n-au nevoie de ele, deoarece le țâțâie fundul, în fiecare zi, pentru ei și-ai lor? Ieri, doar trecând cu mașina pe vreo 500 de metri și-am văzut vreo 11 cazuri de amenzi! Pentru rânjitorii de profesie, nu se aplică...? Pe ei trebuie să-i convingeți că ne pun în primejdie și pe noi, dacă ei  au umplut borș, în tărtăcuță! Sau pe vecinul meu, de peste 75 de ani, care susține că el nu crede în pandemie și se duce la cumpărături la pupăza din vale, fără mască, fără ochelari și fără chef de viață. La ce vă folosesc amenzile alea, doar la pensiile voastre speciale și la enormitățile voastre, de salarii? Haideți să fim serioși, după panarama din sănătate, avem acum o altă mare problemă: siguranța! Că situația economică a fost îngropată demult, nici ciubotele nu i se mai văd, din oliță!  Chiar nu puteți face ceva, ca lumea, înafară de dezbina oameni și a jumuli fraieri? Ordonanțele voastre sunt mai alambicate, decât alambicul, iar cei care sunt puși să le aplice, ori le e frică să le înțeleagă, ori n-au ce să înțeleagă din ele! Ați lăsat atâtea frecții în ele, doar să îi puneți în încurcătură? Și dacă nu-i duce mintea? Ah! să stăm bine la raportări, asta e important, să poată ieși vreun nene, să se umfle în prostată, cu realizările esențiale ale unei politici sănătoase, în vremuri nesănătoase! V-ați întrebat câte abuzuri se fac acum și nu mai interesează pe nimeni? Vine ministrul nu știu care, să urle că se fură din păduri și-o să-i vaccineze antirabic pe hoți, după care revine și spune că sunt doar vrăjeli, totul e OK! Iese altul și spumegă la samsarii și speculanții din piețe, că trebuie să dispară, dar ăștia sunt dintotdeuna acolo, plus că doar vorbele n-o să rezolve ceva, să ia nenea Huo! și Min, măsuri! Apelurile la respectat măsurile, de pe fiecare palier, de la Primul Om al Țării și până la nea Gogoașă, paracliserul, valorează (- 5o), atât timp cât o mulține de idioți care vor să fie respectați, fără ca ei să respecte ceva, postează imagini cu ei traumatizați de forțele de ordine, iar Net-ul geme de comentarii ciufute, care incriminează pe cine nu trebuie! La asta trebuia să lucrați prima dată, popândăilor! la mărirea încrederii în justețea măsurilor și a eficienței celor care la aplică, nu la mărirea parului!
            Când colo, ce să vezi? – după ce aruncați cu banii-n câini, după ce mai toate măsurile sunt aruncate către bugetele locale, (care- culmea! tot în sarcina noastră, a fraierilor, cad!) vă scărpinați dosurile fragile, căutând resurse! Profitați de UE și de neștiința noastră, ca să tot sifonați și ultimul firfiric, dar fără implicarea voastră fizico- psihotică, să nu care cumva să vi se rupă-n două și să faceți hernie la creier! Pe noi nu ne interesează ce scuze aveți, nici dacă, mai târziu, vă veți rupe-n dosare penale, nici din ce partid face cutare, parte (toți sunteți niște maimuțoi lăudăroși, penibili și nesimțiți!), pe noi ne interesează dacă mai E 0,5 % , șanse să mai trăim în țara asta, fără să fim sufocați de prostie! Dacă nu mai există șanse, ies în stradă, vreau COVID 19! Nu mai pot trăi doar să vă aud pe voi cum mâncați...! Ați fi în stare, ca să vă fie  vouă, bine, și la vară, cald, să faceți focul sub cazanul cu coronavirus, să-l înțețiți și să scăpați de noi! Dar cât de cretini puteți fi ?  - fără noi, nu existați! Numai cu acoliții, pupincuriștii, otrepele și mizeriile care vă votează fără discernământ, nu supraviețuiți, indiferent în ce cușcă septică, vă închideți! Pentru că aveți nevoie de fraieri, ca să trăiți bine! Și, întro zi, s-or sătura și fraierii rămași, să tot înghită haznaua voastră!
            De unde aroganța asta la voi, de parcă noi n-am exista, dacă voi n-ați fi? Vă credeți providențiali, mama răniților, spaima dihăniilor? De atâta urcuș pe o scara fără principii, vi s-a urcat la cap că nici pandemiile, nu vă rezistă! Dar niciunul dintre voi nu a renunțat să nu fie testat, ca să salveze vreun amărât neimportant! Nu înțelegeți deloc - fiecare amărât neimportant, vă face pernuța, moale, sub ...minte!            Mă sufoc de multă vreme, așa că nu-mi mai pasă cine ridică coada și ce-mi face – mai ușor e să mori, decât să trăiești ca un vierme, strivit mereu sub câlcâi! Pentru că asta ați făcut, partidelor, mereu – ne-ați umilit și ne-ați adus la disperare, ca să ne puteți strivi sub câlcâi! Nici măcar deștepți, nu sunteți! Metodele astea, de curve, le-ați importat, pentru comision!
            Să nu zică cineva, că sunt un visător – nu sunt! Nici un luptător, nu sunt! Sunt doar un animal care nu poate trăi omenește, din cauza neoamenilor! Am devenit, de prea multă vreme, neom! Și mi-e teamă că printre neoameni, în viitor, se vor număra și urmașii mei! Dacă va mai exista acel viitor, cu spiritul ăsta de turmă!
(Va urma)


Niciun comentariu: