marți, 10 decembrie 2019

REVENIREA ÎN JUNGLA SĂLBATICĂ! DE PARCĂ AR FI ȘI JUNGLĂ DOMESTICĂ! DAR MAI ȘTII...!

     Cum e, mai nou, obiceiul să anunți pe rețelele de socializare dacă ești constipat sau nu, vă anunț, dragi prieteni, că am înviat din morți, la vii, era coadă mare! Și cum lucrurile serioase se nasc greu, învierea a fost grea și este, încă, nefinalizată, starea mea de sănătate fiind în stadiul proiectului de fezabilitate, cum se procedește la case mai mari. Iată că, după ce am tot înțepat” pe unii și pe alții, mi-a venit și mie rândul, să fiu înțepat, da’ la modul propriu! Acum înțeleg de ce se mai supără, câte unul pe Arici, că doar înțepații” din naștere, ăia cu mintea cât boaba de piper, fac tarantele și figuri de pistil și se pot supăra!
            Cei care nu mă plac, or să comenteze – Bine, mă! tu zici că ești mort, dar melița nu-ți mai tace! Nu te-astâmperi, hai? Nu vezi că te bate Dumnezeu, că ai gura mare și mintea sucită, de te apuci să dai cucuvinte-n omuleșteni?
          Țin să-i informez că n-are treabă: vaca, capra și ștampila Primăriei - la unii, mintea funcționează independent de restul părților anatomice, având generator propriu și priză de împământare, separate! Cu cât individul e mai posibil mort, cu atât energia este redirijată spre partea funcțională! Precizare - nu la toată lumea funcționează asta, unii nu prea își încarcă bateriile! Sunt persoane care nici n-au așa ceva, dar e democrație și fiecare face ce-l taie capul! Sau durerea de burtă!
            De fapt, este efectul statutului în România – cu cât stai mai mult pe-aici, cu atât mori mai iute! Prima oară, îți crapă creierul, văzând câtă prostie poate încape întrun kil de scuipat! Uite exemplu – refuzul tău de a te interna întrun spital, de unde să ieși mai bolnav, decât ai intrat, te poate costa viața! Deci, cum o dai, tot mă-ta plânge! Azi mi-a spus cineva că tocmai ce i-au venit analizele – are un virus din ăia, speciale, care doar la spital îi găsești! Culmea ironiei – persoana are chiar dementă în ceea ce privește curățenia, doar dacă te uiți la mâncarea ei, a și aruncat-o, că-i infectată!
            Să vedeți, însă, o altă chestie – dacă vrei să te tratezi acasă, nu poți beneficia de injecții! Nu că nu ți le prescriu medicii, ci pentru că nu vrea vreunul/ vreuna, să ți le facă! Garantat, tocmai ce am pățit-o eu! Dacă odinioară până și țața Frusina se băga, azi – pauză, asistentele sunt speriate că o pot păți! Asta nu înseamnă că nu sunt și persoane curajoase, de exemplu - o infirmieră cu sânge-n instalație! Plus că salariul acum e consistent, nu se riscă ușor, ca să-l pierzi! Și cât ne-am dorit să ajungem aici!
            Aici vreau să ajung – statul ăsta mucalit și belit, prin deștepții care-l “organizează”, nu sunt în stare să facă niște reguli clare, de a căror rezultat să ne ne bucurăm și noi, și să beneficieze și d’lui! Cred că le vine mai ușor să legifereze prostituția, schimbarea de sex și taxa pe scaunul de la WC, decât să protejeze cetățeanul! Aflu că asistentele au drept de liberă practică, dar numai la locul de muncă, și doar pentru cei care lucrează acolo! Deci, dacă eu mor în fața cabinetului medical, ele trebuie să se scobească-n dinți, ca să nu le lege cineva, că și-au depășit atribuțiile! Mai mult – chestia se lungește și asupra ajutorului de urgență, unde se pare că nu-s de specialitate și dacă mierlește victima, își pierd pâinea, pe care o pot papa la pușcărie, că l-au omorât pe nenea mortu’! Pe bune că suntem în țara tâmpiților – lasă, mă, oamenii, să-și facă treaba, nu-i fă să procedeze discriminatoriu! Tu, Stat, îi descurajezi să mai facă și bine, după care vii și-i condamni că nu și-au făcut treaba? După ce s-au băgat în aceeași oală bunii, cu nemernicii, condamni sistemul sanitar la inactivitate, că e corupți și fac bani din injecții? Dă-le liber la lucru, impozitează-i, cum i-ai impozitat și pe maneliști, dă-le la gioale, când îi prinzi că-s bulangii, dar nu fă pacientul să meargă la Urgențe, că nu se uită nici Bau-Hau, la el, din două motive - alea de mai sus! Și nu-i mai trageți cu Centrele alea, care ar fi trebuit să funcționeze, tocmai pentru a evita situațiille de genul ăsta – să stai cu fundu-n sus, în parc, ca să-ți administreze cineva o injecție, în timp ce ochii îi fug după vreun boschetar care vrea să toarne pe cineva! Sau, barem dacă tot nu faceți centrele alea, creați, Dom’ Primar, un loc’șor, de exemplu, la farmacii sau spital, unde să dea omul banul, și să se înțepe că trăiește în România!  
           V-ați prins de ce nu-s mort? Că nu mă lasă ăștia, să trăiesc!


Niciun comentariu: