vineri, 31 ianuarie 2020

LECȚIE(II) –EDUCAȚIE CU BĂTAIE LUNGĂ


    Parcă v-am spus-o și pe asta?

    -Acum am ditamai afacerea: import, depozite  en-gros, 3 magazine! Dar nu mă dau în spectacol, deși casa mea are 500 metri pătrați și am 4 mașini. N-am timp de copilul meu, care nu înțelege asta! Cum nici eu nu înțelegeam când eram ca ea, cum de nu stătea tata și mama, cu noi, să ne jucăm! Pentru că aveau prea multe pe cap de rezolvat! Deși ei petreceau mai mult timp, decât petrec eu cu fiică-mea! Simt că o să regret, când n-o să mai fie lângă mine! Oricum, copii de azi nu seamănă cu cei ca noi - sunt mai deștepți, dar și foarte pretențioși!  Noi n-am avut copilăria lor, dar nici nu am murit, mai ales dacă ne lipsea câte ceva! Bine că aveam ce mânca, unde dormi și nu ne rupeau șalele, cu munca, cum mai sunt unii copii, și azi - părinții, dorm și beau, iar copiii fac treburile părinților!
          I-aș povesti fiicei mele cum, pe la vreo 10 ani, m-am apucat de fumat. Umflam prețurile, când mă trimeteau la cumpărături, și-mi luam țigări. Cred că s-au prins, dar n-au spus nimic. Întro zi, pe când trăgeam cu sete din țigară, trece “moșul” pe lângă mine! Am înțepenit – nu se poate să nu mă fi văzut!  Jale, când ajunge acasă!
           Seara, cu morcovul cât sfecla, aștept reacția! Când colo, nimic!  Mă bucur, nu m-a văzut!
             Pe la 3 dimineața, mă trage tata jos din pat – Îmbracă-te și hai cu mine! Mă duce în spatele service-ului unde lucra și-mi spune că trebuie să culeg fasolea de acolo și s-o bat, să strâng boabele și să le pun în saci. Vrând - nevrând, mă apuc de treabă. Seara, sunt rupt de șale și-am răni în palmă! Tata îmi dă 200 de lei și-mi spune:
             - Asta ai câștigat azi! Acum ai cu ce cumpăra țigări! Eu n-am de unde să-ți dau bani pentru ele, trebuie să-ți cumpăr ghete!

     Fiică-mea mă sună, în drum spre casă, să-i iau suc roz! Iau suc roz și, când îl vede, se strâmbă și zice că nu-i place! Îl arunc pe fereastră și ea urlă:
    - De ce l-ai aruncat?
    - Nu ai spus că nu-ți place?
    - Dar era sucul meu! Acum nu mai am suc!
   Nu mai scot o vorbă - greu sunt de mulțumit copiii ăștia! Dar dacă nu-i rozul ei, nu mai are suc! Deloc! Să se ducă la bătut fasole și să-și cumpere ce-i place!

Niciun comentariu: