miercuri, 19 februarie 2020

SĂ NU SPERIAȚI ÎNGERUL PĂZITOR!


 De mai bine de 2 ore, mi-e rău! Ah! nu e vorba de răul obișnuit – e unul aparent nou, deși tot aceeași inimă îmi stă!
Odată, vorbind cu duhovnicul meu (pe care nu l-am mai vizitat în ultimii ani, spre marea mea rușine!), acesta mi-a spus că unele fapte nu sunt neapărat, păcate! Dar trebuie să gândim înainte de a lua o hotărăre, de a acționa, pentru că ne putem abate de la calea cea dreaptă și ne părăsește Dumnezeu. Spre exemplificare, spunea că fiecare dintre noi avem un înger păzitor, pe care, dacă nu suntem atenți, îl speriem și-l facem să se îndepărteze, rămânând fără apărarea divină, și trebuie să muncim foarte mult să-l aducem înapoi. Explicația sa venise la întrebarea mea dacă e bine să-ți ghicești viitorul în cafea, cărți, sau să apelezi la farmece. N-a sărit în sus, nu m-a apucat de beregată, nu m-a amenințat cu focul Iadului, ci mi-a spus că nu există decât magie neagră, nu există magie albă, iar cei care fac din astea, e clar cu cine lucrează! Doar atât - să nu-mi mai sperii îngerul păzitor, făcând din astea! L-am ascultat și-am primit destule dovezi că cineva, acolo sus, mă iubește! Deși sunt convins că n-am să plec din lumea asta, fără să se tragă răbojul și să plătesc pentru toate relele pe care le-am pricinuit!
Astăzi îngerul meu păzitor a fost cu mine: vrând să ies din parcarea din Grădina Publică, am simțit că ceva îmi frânează roțile pe spate! Mi-am zis că iar o fi vreun dâmb, vreo cărămidă sau bolovan, nu contează ce era, știu că-mi punea piedică. Am dat să accelerez, dar a fost un scurt moment de ezitare, care a fost norocul meu: din dreapta, din spatele unei dube, alene, A IEȘIT O MĂMICĂ C-UN CĂRUCIOR! LA CIRCA 50 DE CM DE SPATELE MAȘINII! CARE A TRECUT ÎNCET, FĂRĂ SĂ MIȘTE CAPUL, PE CARE ÎL ȚINEA ÎNCLINAT SPRE STÂNGA, UNDE ȚINEA TELEFONUL! Am ieșit prin spatele ei și m-am oprit în dreptul lor – NICI NU M-A VĂZUT, NICI NU M-A BĂGAT ÎN SEAMĂ! Căruciorul era pentru gemeni, iar mămica nu părea să fi terminat liceul!
Nu știu cum am plecat de-acolo – o clipă, să fi dat mai repede cu spatele! Mă vedeam la poliție, dând declarații, rămânând cu conștiința încărcată că am omorât pe cineva! Mai ales, copii! Pentru că erau TREI COPII! dacă punem și mama, la socoteală!
M-am convins – mă iubește Dumnezeu! Altfel nu cred că s-ar fi terminat așa: îngerul meu păzitor să-și bage piciorul sub roțile mele, ca să mă oprească! Doamne! a devenit periculos și să trăiești normal!

Niciun comentariu: