miercuri, 5 februarie 2020

SCHIMBARE DE SITUAȚIE


 C. avea o problemă! Nu exista decât o soluție și aia c-un picior de lemn și-n ghips – să se ducă „mai departe! Pe plan local, ușile i se închiseseră una câte una, rămânea doar Ministerul! Neplăcută situație, dar dacă altă rezolvare, nu-i!?
      Își aminti că, la București, cunoștea pe cineva, cu care lucrase mai mulți ani, din care, pe o perioadă de vreo 8 luni, era o plăcută amintire! Își făcu bagajele, pupă copiii, liniști nevasta și urcă în trenul care ajunse la destinație, exact cât să trebuiască să-și dea, iar, barba jos! Nenea taxi – metristul îl "citi" că vine din provincie și încercă să-l ducă la destinație pe la Cuca Măcăii, dar nu avu noroc – C. avea GPS-ul pornit!
      Când ajunse la minister, se interesă de persoana respectivă, aflând că, de când nu mai ținuseră legătura, aceasta avansase și mai avea trei trepte să ajungă Ministru! C. se bucură în sinea lui - șansele creșteau de la minut, la minut!
            Numai că, după 3 ore de așteptare la ușa persoanei, timp în care admirase feroneria și tâmplăria modernă, C. se cam dezumflă: deși tot îi spunea secretarei să transmită că el e C., nu reuși să intre decât pe la ora trei, după pauza de masă. Curajos din fire, acum, însă timorat de așteptare, se trecură pe ușa ce stâlpea, parcă, cerul, și dădu peste D-na Chixulescu, ce-l privi ca pe un mic gândac de bucătărie,  apărut pe ne-veste, la ea, pe sandviș.
            Conștient că nu are mult timp la dispoziție, C. expuse situația - avea nevoie de aprobări ca să extindă locația școlii și s-o pregătească să devină liceu.
            -N-avem bani pentru investiții! veni răspunsul sec, al Doamnei. Poate peste 5 ani!
      Pierdut în deznădejde, C. încercă să atingă coarda sensibilă, pe care mizase:
            -Hai, măi Cărmenuș, ajută-mă tu! Că eu n-am uitat ce mult ne-am iubit în tinerețe și ce frumos a fost!
            Se simți privit ca pe-o furnică și mulțumi Cerului că Doamna nu l-a mușcat de gât, după cum arăta figura ei:
            -Ce-a fost, a fost! Lucrurile s-au schimbat, domnule C., nu mai e timp și pentru nostalgii, țara are nevoie de oameni serioși, care să-și vadă de treburile lor! Și să nu mai veniți la mine, că o să vă pară rău!
         C. răsuflă greu, după ce ieși, taman cât să sufle-n fața unui domn spilcuit, pesemne, tot din minister! Acesta îl privi cu răceală, se uită mai atent, fața i se însenină și-l luă de braț pe C. zicându-i:
        - Ce mai faci, domn director? Tot acolo, tot acolo? Haideți la mine în birou!
            C. se blocă de tot – cine era individul? Părea cunoscut, dar ... totuși?
         - Nu vă mai aduceți aminte, nu-i așa? Mi-ați fost director trei ani! Și mi-ați mâncat ficații! Și bine ați făcut, că m-ați pisat să fac cursuri, peste cursuri, că am potențial! Am ajuns aici! Datorită dumneavoastră! De ce n-ați venit direct la mine, d-na Chixulescu e subordonata me! Ia spuneți, ce mai vreți să faceți? Că vă ajut eu!

Niciun comentariu: