duminică, 9 aprilie 2017

FLORII – anul 2025!

Asociația Divelor de Bună Calitate se întrunise iar, conform modelului practicat în ultimii 6 ani! Locul întâlnirii -insula Java Mică!
Divele veniseră însoțite de animăluțele de casă: pisicuțe, câinișori, papagaluți! Ah! nu! soții rămăseseră acasă sau cam pe-acolo! Nu lipseau din galerie, însă, un piton, un galago, un leu și-un cuib de furnici roșii gigantice! Pentru intimitate, conveniseră să nu apeleze la personal străin, ci la accelerat personal, astfel că printre ele foiau doar șoferi, cameriști, amanți, bodygarduri și chiar un preot personalizat, singura problemă fiind deosebirea dintre obiectul de activitate al fiecărui reprezentant, categoric masculin!
Pe lângă faptul că erau putred de bogate, putrede de drogate și chiar vre-o două putregaiuri, divele mai aveau în comun și liantul care le unea -banii, mulți, dar mulți obținuți de soții lor sau din activități particulare greu de reprodus sau chiar rușinos de cunoscute.
Le mai unea ceva -cu ceva ani în urmă hotărâseră să-și denumească copiii, toți născuți în preajma Floriilor, cu nume de flori! Până aici, totul e OK, dar ceea ce era deosebit era că aleseseră numele după alt brand, cel românesc fiind desuet, anacronic și anus contra naturii! (nu știau ce-o fi însemnând asta, dar suna bengos!)
Așa că, în loc pe copii să-i cheme Camelia, Violeta, Liliana, Panseluța, chiar Anemona sau Coada Calului, Florin, Trandafir sau Ghiocel, erau strigați pe nume exotice, cel mai adesea utilizându-se diminutivele! Sau prea-scurtăturile, englezește -shortcuturi!
Și acum chiar despre copiii lor vorbeau:
-Orhi a mea a renunțat la pian și și-a luat un pudel! se agită mama respectivei copile, copilă ce purta numele de Orhideea Shenzhen Capră.
-Bouvi nu mă mai ascultă decât cu o ureche, și aia strâmbă! glăsui mama respectivei Bouvardia Crețulean.
-Tinerii ăștia sunt emanciupiți, ahh! emaciați, pardon! emancipați încă din... scutece! E și cazul fiică-mii, Rafo! comentă mama supranumitei Rafflesia Arnoldii Gogoneață.
-Și nu au astâmpăr nicio clipă, până și pe budă stă Lito cu tableta-n brațe! se văicări mămuca lui Lithops Optica Sacâz.
- Nu mai fiți așa de închistate fetelor! A mea, Impa, nu mă supără decât când vorbește fără contenire, trecând de la un subiect la altul fără nici o legătură conjugală! adică, conjugată! se trezi și mamița debusolantei Impatiens Psittacina Doniță.
-A mea, Arni, e plecată pe Everest. I-a făcut taică-su programare acu’ o lună! se amestecă mamița Arnircăi Montana  Baboică. E cu prietenul ei, Dang Shen Carastan, fiul lu...!
-Ăla a vrut să-i încurce picioarele lu a mea, lui Ascia! nu se putu abține Mama Ascia, pe numele adevărat Asclepias Curassavica Cotegoli!
Discuțiile despre copiii respectivi, plus Camassia Gurău, Ceiba Speciosa Cazan, Abutilon Năgârță, Cosmea Danganică s.a.m.d. au continuat în tonul ăsta mai multe ore.

Nimeni n-a obsevat că una dintre ele nu deschisese gura deloc deși era veche în grup și recentă mămică! Cum să le spună că bărbată-su, neatent ca de obicei, a înregistrat copila nu cu numele stiințific pe care l-a uitat pe drum, ci cu banala denumire a florii! Așa că o chema, oficial, Cactus Ciumulete! Ce diminutiv să folosescă...?

Niciun comentariu: