sâmbătă, 8 decembrie 2018

ȘEFU-I ȘEF, ȘI-N PIELEA GOALĂ!

Știți cine a scos-o pe aia cu ȘEFUL ARE, ÎNTOTDEUNA, DREPTATE? Un român care nu avea șefi și locuia pe o insulă pustie! Care știa că, în fiecare dintre noi, zace un șef! Și care nu trebuia să suporte ordine cretine și deducții infantile! Păcat că nu și-a scris memoriile lui, de Șef! Să povestească cum e când nu știi să te închei la pantaloni, să-ți legi șireturile și să-ți dai palme, când greșești! Ceea ce nu se aplică și la șefii din zilele noastre, care ar trebui să stea pe o insulă pustie! Fiecare cu insula lui și cu șefia sa! Pentru că e vremea managerilor, nu a șefilor!
----------------------------------------------------- 

Schița podului arăta ca naiba - când se apucase s-o facă, avusese ceva idei, dar, între timp, Șeful răsturnase căruța cu idei și pusese în loc, popcorn! Degeaba se revoltase arhitectul, aruncând cu tona, argumente, Șeful rămase impasibil - concepția lui despre pod era una și bună! Și cum e stilul la pitici, mobiliză tot colectivul la finalizare proiectului, care, culmea! trebuia să înceapă în trei zile! Suficiente, după Șef, destule, (cu excepția arhitectului),  pentru fiecare dintre cei din grămada de strungari, veterinari, ingineri textiliști și mecanici de aviație, ce formau colectivul. Care, fiecare, trăgea linii și încăleca ceea ce alții, mai vioi, puseseră înainte.
Azi era ziua cea mare, când proiectul trebuia să înceapă, dar nu înainte de a primi aprobarea primarului, ce urma să sosească. Arhitectul vru să se dea lovit în aripa stângă, rușinat de mâzgălelile inexpresive și fără noimă, ale participanților la măcel, dar fu turnat Șefului, care-i puse piedică exact când se strecura pe fereastra de la baie.
Primarul se zgâi la proiect, întoarse desenele și pe partea nescrisă, mormâi ceva intraductibil, după care tuși și-l întrebă pe Șef:
-Cum ți se pare?
-Minunat! La cât am muncit tot colectivul, nu se poate să nu iasă ceva de pomenit în veci!
- Și mie îmi place!
După alte două săptămâni, muncitorii finalizară lucrarea și-l chemară pe Primar! Care veni însoțit de Șef!
După ce se învârtiră în jurul operei de artă, cei doi se uitară unul, la celălalt, fără să aibă curajul să deschidă gura!
Muncitorii nu îndrăzniră să întrebe dacă e bine! Nici nu apucară, pentru că Primarul și Șeful terminară recepția și dispărură să sărbătorească proiectul care va duce, în veci, faima locului!
Abia în biroul Primarului, acesta îl întrebă pe Șef:
-Nu era vorba să facem un pod? C-a ieșit un staul! Nici măcar nu e o statuie ecvestră sau un morman de moloz, să mai scoatem bani dintro demolare!


Niciun comentariu: