miercuri, 5 decembrie 2018

MESAJ DE LA UN ARICI NĂUC, CĂTRE IUBITORII DE ARICI NĂUCI!


   Ceva e putred și nu în Danemarca, vorba lui Ionică Hamlet ot Bârdănești! Mirosul meu detectează, pe lîngă miros de gazele naturale, și miros de ciorapi nespălați, semn că cineva pune ceva la cale, drum, autostradă și rută aeriană.
    Ce v-am făcut, neamurilor, de nu mai vreți să mă mai băgați în zeamă? Să fie mână de hacker, cum a fost pe Instagram, unde apăream țantoș, activ și cu vulgu-n gură, dedat la fete tinere, când eu n-am mai deschis Instagram-ul de la Unire, nu de la Centenar?
            Știu că sar iapa! Știu că sunt sîlos, cîteodată! Mai știu că nu pot place la tot rotofeiul, dar ceva nu merge și-s buiac!
         Dragilor, am obosit întro astfel de lume nebună! De exemplu, azi am vrut să beau o cafea! Una obișnuită, nu șmen sau de fițe! Știut fiind faptul că apa pota-bulă a fost întreruptă, nu mi-am închipuit că o să mor de dorul cafelei, pe care n-am găsit-o vreo undeva! Apropos! tot orașul era plin de lucrări, la multe lipsind esențialul - cei ce trebuiau să lucreze! Să fie asta ultima metodă de a îndrăgi regia de pe apă, fiindu-ne dor de ea și de lucrările ei?
            La barul meu preferat, stu-pe-fRacție! - barmanița mi-a jurat că nu are apă pentru moftul meu. I-am propus o cafea cu apă plată, fiartă la ibric, foc de tabără, foc de arificii, fierbător sau grătar cu mici, dar răspunsul ei m-a lăsat crăcănat – Am un fierbător, dar e murdar Și nu e apă, să-l spăl, că e întreruptă!
            V-a plăcut? Mie, nu! Cu toate că știu că sunt rău – de unde să ia biata fată juma de cană de apă plată, să spele jegosul fierbător?!? M-am uitat în jur - ceilalți beau vin! Care nu merge nici la cafea, nici la spălat fierbătorul!
           Dumnezeule! unde o să ajungem? Vrem bani, vrem mai bine, dar să nu mișcăm un deget, ăla de vârât? Dacă moare mama lui Curent Electric, crăpăm de frig? Dacă moare nașa lui Gaz Natural, murim de foame? Ne revoltăm pe autorități, cu dinții clănțănind? Strigăm la Ceruri, dacă e închis la Supermarket, că n-avem pâine? Sau suntem prea comozi, ca să fiu indulgent cu vorbele?
            De asta nu mă place nici maimuța antropoidă, nu-mi place nici ce-am ajuns, în bloc și în nume personal! Găsim tot soiul de scuze și ne închipuim că toți sunt aidoma cu noi! Țeapă! nu-i așa! Și cei care mai trag în jug, s-au săturat s-o ia în naretă, fiind luați peste picior!
            Întrun oraș care s-a depopulat și în care pofta de viață stă, să dea colțu’, nu trebuie decât să fii un băgător de picior, ca să te simți bine! Ce să nu-ți mai bați cerembelul, cu chestii din astea? Taci și-nghiți, asta e viața-n România de azi! O țară fără modele, doar cu sămânță de ilogic și nesimțire! Curios - întrun oraș care moare pe zi, ce trece, nu încapi de mașini! Și multe dintre ele nu-s de duzină!
            Trebuia să încep cu Moș Nicolae! Bla-bla-bla! Nu-mi arde de el, am preferat să nu-mi pun ghetele, pentru daruri, pentru că știu ce-o să găsesc în ele! Ce găsesc de obicei!

Niciun comentariu: