miercuri, 5 decembrie 2018

COMPARAȚIE


Comerțul on-line și căsătoria seamănă foarte mult, parcă sunt surori gemene: place la multă lume, găsești ce cauți și te bagi repede la plată! S-ar putea să primești ce-ți dorești, dacă e firmă serioasă, însă nu se știe niciodată dacă ai ales bine și nu ai luat țeapă! Depinde cine vinde și cât de deștept e ăla care cumpără! Și dacă, privind căsnicia, trebuie să muncești mult și s-o porți, comerțul on-line nu cere efort, însă la ambele trebuie să ai conturi cât mai consistente.
Te poți lipsi de amândouă surorile, dar aia brunetă, căsătoria, nu se lasă ușor, intri-n penalități! Și nu acceptă returnarea în două săptămâni! Sau nu mai recuperezi banii decât la sfântu-așteaptă! Minus cheltuielile de transport și alte taxe adiacente, uneori depășind contravaloarea la ce-ai cumpărat! Dacă nu caști ochii, bagi în coș, de nu te vezi! E clar - ți se pare că tu comanzi, dar riști să nu fie așa,  ci să ți se oprească comanda-n gât! Nici cu probatul nu-i mai bine, cu timpul apar viciile ascunse. Ori materialul e prost, ori manopera! Ori amândouă! Poți primi grămezi de informații, când ți s-a pus pata, nu bagi la cap! Și cu cât crezi că scapi mai ieftin, cu atît marfa poate fi mai nasoală! Nu e regulă, poți da și peste reduceri, dar nu e sigur că ăla-i prețul, de obicei ieftinirea e de fațadă! Și cum, în ultima vreme, sunt numai valuri de promoții, e greu să alegi cum trebuie!
Acum înțeleg de ce se preferă comerțul on-line – e mai la-ndemână și nu-i mare scandalul la divorț! Cum? surorile gemene trebuie să fie la fel? Cine a spus asta? Pot fi total diferite, că doar oameni suntem! De aia le și confundăm!

Niciun comentariu: