joi, 9 martie 2017

Pirații din piscină!

Visul lui Tăfâlcă era să-și cumpere o barcă pneumatică! În momentele sale de reverie, adicătelea când scăpa de gura fără dinți, dar colțoasă, a nevesti-sii (suplinită, cu succes, de cea bolfoasă, a soacră-sii!), se vedea navigând pe orice apă, chiar și-n cada personală!
Moartea neprevăzută a unei mătuși, care, la viața ei! fusese scriitoare (gurile rele spuneau că ținea evidența la o casă mai deocheată!), i-a adus și visul mult dorito barcă verzulie, cu rame, cu tot, în care i-au încăput toate sculele de pescuit!
Când a lansat-o, a chemat un sobor de preoți, format din popa Patrafir și dascălul Ilie Cireașă, precum și toți prietenii săi de suflet, în număr de doi!  Ca să nu spargă barca, a izbit șampania, așa cum văzuse într-un film, de un stâlp ce interzicea scăldatul, cauzând decăderea panoului respectiv direct în căpățâna sa lucioasă, de cât îi freca șeful său ridichea zilnic!
Și, pe înserat, se puse pe vâslit până în mijlocul bălții nu mai adâncă de 80 cm și 90 cm mâl! Pentru că uitase că-i trebuie și-o ancoră, improviză, la iuțeală, una! din bicicleta de care nu se despărțea niciodată, ceea ce îi atrăsese ura soaței, pentru că, de când dormea doar cu biclicul, aceasta se întreba dacă n-o fi gay!
Foșnetul stufului, pleoscăitul broaștelor și hămăitul câinilor vagabonzi de pe mal îl însoți în visul devenit realitate! Peștii fuseseră excluși încă de la început, pentru că nimeni! dar absolut nimeni! nu zărise vreodată coadă de pește în nămolul poluat al bălții pe care, acum, cu satisfacție, plutea Tăfâlcă cel Boier! Cu mâinile sub capul proptit în rucsacul plin cu știuleți de porumb, cu care-i păcălea pe toți, când sosea de la pescuit, boierul nostru își umplea plămânii cu ceva relativ înmiresmat, dar își făcea, în sfârșit! damblaua!
Dar când de simțea ca o muscă opărită, suflată din spate de un vânticel, liniștea serii fu zdrobită efectiv! de niște urlete animalice, care îl aduseră în pragul delirului tremens, a catalepsiei și a infarctului miocardic, cumulate cu o necesitate acută de a urina, toate odată!
 Neînțelegând, încă, ce se petrece, se ridică în picioare, uitând unde se află, determinând flecustețul de barcă să se răstoarne, el trezindu-se vârât până-n gât, într-o poveste ce nu era a lui și în mocirla  de care nu avea nevoie! Strigătul său de ajutor fu curmat de saltul afectiv, a unei broaște dolofane, a cărui interes subit și de specialitate o proiectă direct în gura larg căscată a lui Tăfâlcă! Cu ochii bulbucați (din cauza lipsei de aer! datorată orăcăitorului amintit!) și într-o tăcere idem și la fel (din același motiv! plus ceva mâl modificat genetic!), asistă, cu multă tristețe, la răpirea vehiculului său plutitor, a cărui fund, mă rog! pupă! îi făcea cu mâna (piraților), a despărțire vremelnică! 
Toate blestemele cunoscute,  necunoscute,  nou înființate sau antice și de demult îi veniră pe buzele ocupate, ejectate în spațiul public pe nări, deoarece toate celelalte orificii erau, deja, pline de același mâl! Odată cu iubirea vieții lui, se duseseră și toate uneltele de speriat obleți, singurii pești pe care avusese ocazia să-i privească în ochi, fără să roșească! Cine putea fi atât de ticălos-ticăloși! încât să-i fure, odată cu barca, și momentul de glorie? A cui suflet era la fel de negru ca fața sa (pentru că era negru la față din 3 motive-genetic, de furie, de mocirlă și de ciudă că nu s-a opus!)?
Dimineața l-a găsit, îndoliat, pe prispă! Nici corul babelor cârtitoare din casă, nici pneumonia care-i dădea, cu brio, târcoale nu au reușit să-l aducă la normal! Nespălat, ciufulit, ofticat și dezamăgit, s-a hotărât să se opună sistemului care l-a lăsat să plutească în derivă! Și-a plecat la servici!
Doamne-doamne l-a zărit cum pășea încruntat, pe drum și nu și-a întors fața de la el, ci i-a întors lui fața către vecini, unde i s-a lungit fața de ce văzu: barca lui minunată era,  pe post de teică, la porci! Din  revoltă, sări, bietul de el! direct la disperare, mai ales când îl auzi pe vecin că-i explică:
-Vezi! vecine! ce copii am?! Pirați îi fac ! Aseară s-au uitat la un film cu pirați și au și trecut la treabă! Nu s-a gândit nimeni că pirateria e meserie de viitor! Mânca-i-ar tata de pirați!
Tăfâlcă, fu, în sfârsit dezumflat, la fel ca bărcuța lui, în care cel mai mic dintre pirați a  înfipt o furcă, ca să facă un catarg la teica lui de pirat!

Niciun comentariu: