marți, 21 martie 2017

O-DĂ EROILOR NEAMULUI!

Înarmat până-n dinții de gaudent, Cricuță se strecura spre liniile inamice, deplasându-se fără zgomot și, uneori, și fără deplasare, pentru că trebuia să fie atent la orice mișcare, inclusiv la fâlfâit de izmene puse la uscat! Primise ordin să mimeze! aoleu! să mineze amplasamentul dușman, fără să fie detectat și fără să lase vre-o urmă a trecerii sale prin arondisment! Asta cu lăsatul urmei nu era treabă prea grea. De obicei, nu rămânea mare rahat turcesc după el, indiferent de subiectul acestuia! Mai rău era cu detectarea, Cricuță fiind și miop, și damblagit din naștere!
Ca să iasă strecurarea, luase cu el și o strecurătoare, pe care o atârnase, inițial, de centură, în față,  iar după primii pași, a aruncat-o cât colo, loviturile acesteia peste anumite regiuni intime dovedindu-se a fi cauzatoare de moarte, mai ceva ca o baionetă în rect! Se mulțumi să utilizeze echipamentul standard, dintre care nu lipseau ciorapii nespălați, pentru adormirea simțurilor, aspect verificat cu insistență în dormitorul unde dormita cu tovarășii săi!
Nu trebuie trecut cu vederea, însă, peste arma lui letală, o bundiță din piele de oaie nespălată. Nespălată nici după ce murise oaia, care se bănuia că, la origini, fusese capră! Ei, bine! arma secretă folosea de obicei la ținut moale sub șezut, chiar și la WC, sau ca pernă de susținut ceva cap sec! Acum era, însă, utilizată pentru mersul târâș, mai degrabă, alunecos! către țintă!
-Care ești, bă! acolo? Că dau cu olița-n tine! se auzi glasul presupus al santinelei care, neprimind niciun răspuns, aruncă stropitoarea și se duse la culcare.
Cricuță încetă marșul prin noapte, exact atât cât i-a permis mirosul persistent, deoarece constatase că cel care strigase nu folosise, cum crezuse, o stropitoare! Decise să nu se mai târască, era sub demnitatea lui, așa că se hotărâ să atace la baionetă, cum auzise că se practicase la Mărășești și  Cotu’ Donului! După câteva piruete, datorate trecerii unor câini cu diaree, se trezi în locul mult dorit, adică  se izbi de pragul porții Ilincuței, a cărui placare cu metal îl placă și pe Cricuță!
Starea de euforie nu dură mult, din casă răzbătând vaietul luptelor din tranșee, dar mai mult, din pat, semn că inamicul era treaz și pe metereze!? Nu și Cricuță, care, vrând să se ridice de pe pâmântul patriei, își înfipse mâna într-o greblă, determinându-l, încă o dată, să considere că inamicul nu mai folosea decât arme modernizate,  grebla având în vârful colților pastile vidia!
Războinicul din umbră se umbri de tot -ceea ce părea o victorie ușoară, se dovedea a fi războiul troian, cu excepția faptului că lui calul nu-i dădea semne de rezistență!
Avertizat că nu va fi simplu să cucerească bastioanele siliconate ale Ilincuței, sărmanul Cricuță se vedea pus la pământ de orișicare papuaș cu ceva dare de mână, care arunca cu dedicații după Ilincuța, cum arunca și cu euroi! Ba chiar și cu ceva lei băștinași, femeia nu era fudulă!
Liniile ina-micului și nu numai ele! fiind deja străpunse în nenumărate rânduri, Cricuță se trezi înjurându-i pe toți tâmpiții care îl trimiseseră în misiune imposibilă. Își administră vre-o 3 perechi serioase de palme, uitând de urmele lăsate de greblă! Urletul lui ... de satisfacție fu de nedescris!

-Bă, băiatule! Nu ești bun nici de zama oului! îl persiflă, la întoarcerea în unitate, șeful lui de echipă. -Te-ai dus bou și bou te-ai întors! Nu ți-am spus cu toții că Ilincuței nu-i place cu perdea, ci bărbătește! iar tu te-ai dus ca un cretin! și nici nu i-ai ‘cântat’ pe limba ei! Toată lumea știe că ei îi plac odele! O-DĂ la toată lumea!

Niciun comentariu: