duminică, 5 martie 2017

Reflecții... de moment!

- Tare-i rău să fii sărac!
- Dar mai rău e să fii prost! De sărăcie mai poți scăpa!
- Tu nu te-ai săturat de sărăcie?
- Sunt sătul până-n gât! nu-mi ajung banii să fac un plin la 4X4!
- Cu salariu ăsta mic, de bugetar, ce să fac?! de-abia îmi târăsc zilele, de zici că-s râmă târâtoare! Noroc că mi-ajung banii de mâncare! Ieri am făcut aprovizionarea. Și, ce să vezi! Nu mi-au ajuns 1.000 de ron noi! Păi asta e viață!? să ajung să cheltuiesc atât doar pentru 3 zile?! Să ajung să mănânc doar uscături?!
- Peste tot, numai uscături! Da’ ce, crezi că, la mine, în privat, e mai bine? Salamul de Sibiu, din ultimii ani, nu mai e salamul binecunoscut! și nici icrele negre, nu mai sunt negre, sunt gri! Tu mai știi cum arată fasolea?
- Aveam o poză cu ea, de când eram copil! Ah! Te referi la planta aia cățărătoare! și eu care credeam că te manifești față de vară-mea, aia cu dantura ca de cal!
- Am ajuns la vorba lu’ Eminescu -suntem prea săraci, ca să ne luăm haine și pantofi ieftine! Și nu mai terminăm cu sărăcia! să ne terminăm și noi viluța din Slănic, aia cu 16 camere!
- Auzi! ai auzit de familia aia cu 5 copii, 2 bunici, o capră și-un vițel, care se droghează?
- Toată familia se droghează? E la modă! și noi mai tragem un puf! Să mai uităm de necazuri!
- Numai “vițelu’’ se droghează! Ei! bine! se lăudau că, la ei, oala de borș de cartofi e de 14 kile, cu 7 kile de cartofi în ea!
- Mare brânză!
- Și asta mănâncă în fiecare zi!
- Dacă i-a pus Bau-Bau să facă copii! Eu am doar unul și m-a uscat! doar  cu haine de fițe umblă, de parcă am o nicovală de făcut bani, în garaj! Sau numai rude de moștenit! Eu! pârlit rău! mă arde nevastă-mea, de câte ori mă scotocește! Am ascuns niște bani în frigider, că nu prea umblă acolo!, dar a dat de ei!cred că m-a turnat soacră-mea, ea e cu denunțurile!

- Uite-l și pe ăsta! face trotuarul cu pălăria în mână! Nu ne-a fost profesor de mate, în liceu?!
- Ba parcă! Hai să ne facem că nu- l vedem! să nu se prindă cât de săraci am ajuns! Nu zicea el că munca l-a  făcut pe om?!? El cam cum a muncit?Câte case are?!?

Niciun comentariu: